Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
TZOB, 1 kilo fındığın maliyetini 5.97 lira olarak tespit etti 

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu üyesi Hasan Kozoğlu, Türkiye’nin 2011 yılı fındık rekoltesinin yaklaşık 405 bin ton civarında olmasının beklendiğini söyledi. Kozoğlu, 1 kilo fındığın maliyetinin 5.97 lira olarak tespit edildiğini söyledi.

 
    Kozoğlu, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, birlik tarafından oluşturulan rekolte tespit komisyonunun, 5-18 Temmuz 2011 tarihleri arasında tahmini rekolte tespiti için saha çalışmaları yaptığını ifade etti.
 
    Çalışmalar sonucu, 2011 yılı içinde Türkiye’de yaklaşık 405 bin ton fındık üretileceğinin tahmin edildiğini belirten Kozoğlu, yıllık ortalama 600 ton fındık üretimi baz alındığına, bu yıl rekoltede yüzde 33 civarında düşüş yaşanacağını dile getirdi.
 
    Bu yıl rekoltenin düşük olmasında fındık ürününde tozlaşmanın yeterli olmaması ve hava şartlarının etkili olduğunu anlatan Kozoğlu, bu durum çerçevesinde yapılan değerlendirmede, birliğin 1 kilo fındığın maliyetini 5.97 lira olarak tespit ettiğini söyledi.
 
    Fındık rekoltesinin, piyasa ihtiyacının altında olmasına rağmen, hasattan sonra pazara kısa sürede talebin çok üstünde fındık gelmesi durumunda fiyatların düşmesinin de kaçınılmaz olacağına dikkat çeken Kozoğlu, üreticilerin ürününü zamana yayarak piyasaya sürmesi halinde fiyatların da üreticilerin arzu ettiği gibi oluşacağını kaydetti.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
22.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: TZOB, 1 kilo fındığın maliyetini 5.97 lira olarak tespit etti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız