Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

 
 
,
Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde karpuzun kilogramı tezgahta 60 kuruşa kadar çıktı. Geçtiğimiz günlerde tarlada kilogramı 15 kuruşa kadar düşen karpuzun fiyatının birden artması, Ramazan ayı öncesi üreticiyi sevindiriyor.    
     
        Kadirli’de 25 yıldır karpuz üreticiliği yapan Tekin Püsküllüoğlu karpuz fiyatının artmasından dolayı memnun olduklarını söyledi. Püsküllüoğlu, “Yağmurun ardından birden bastıran sıcaklar karpuzun yanmasına sebep oldu. Piyasada azalan karpuzun fiyatı böylece yükselişe geçti. Karpuz şu an tarlada 35-40 kuruşa satılıyor. 5,5 ton gelen 1 dönümünü 2 bin TL’ye satıyoruz. Tezgahta ise 50-60 kuruş arasında satılıyor. Karpuz fiyatının artma sebeplerinden birisi de Adana bölgesinde azalmış olmasıdır. Fiyat artışı Ramazan ayı başlarına kadar sürer. Ramazan atı başında Malatya, Pamukova, Karacabey ve Kömürler karpuzu piyasaya çıkıyor. Bu yerlerde çıkan karpuz fiyatları tekrar düşürebilir.” diye konuştu.
 
 
 
        Kadirli Ziraat Odası Başkanı Hanifi İspir ise bu yıl Çukurova'da karpuz üretiminin beklenenden az olduğunu ve hasadının artık tamamlanmasıyla fiyatların yükseldiğine dikkat çekti. Karpuzda dönem dönem bu fiyat çıkışlarının olabildiğini anlatan İspir, “Fiyat artışı geçicidir. Bu artış planlanan bir şey değildir. Bu günlerde tarlada 35-40 kuruşa satılan karpuz ilerleyen günlerde tekrar düşebilir.” yorumunda bulundu. (CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
25.07.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Sıcak hava karpuzu yaktı, fiyatları artırdı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız