Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 09 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Çiftçilere gönüllü danışmanlık hizmeti veriyor 

SAKARYA - İlaçlama ve bitki besleme uzmanı, ziraat mühendisi Mustafa Meriç Şirin, Sakarya’da bulunan işyeri 3 Gen Tarım bünyesinde, kendilerine ulaşan tüm çiftçilere danışmanlık hizmeti veriyor.

İlaçlama, tohumlar ve besleme ürünlerinin doğru kullanımını yaygınlaştırmak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirten 3 Gen Tarım Ürünleri Pazarlama Limited Şirketi ortağı Mustafa Meriç Şirin, tarımın bilgi sahibi olarak yapılması gereken bir iş olduğunu belirterek, yanlış ilaç veya gübre kullanımının ürünlere büyük zararlar verdiğini söyledi.

Çiftçilere yardımcı olmak amacıyla tarlalara giderek, yerinde incelemelerde bulunduklarını ve ücretsiz danışmanlık hizmeti verdiklerini kaydeden Şirin, "Çiftçilerimizi bilgilendirmeyi ve danışmanlık yapmayı kendimize görev bildik. Bu sene hava şartlarından dolayı oluşan olumsuzluklar nedeniyle çiftçimiz ek bir ilaçlama maliyeti ile karşı karşıya kaldı. Ancak daha önemlisi fazla ve yanlış ilaç kullanımı da hızla devam ederse önümüzdeki yıllarda Adapazarı Ovası mısır yetiştirilemez bir alan haline gelebilir. Artık eski yöntemlerle tarım yapma dönemi bitmiştir. Biz de bu süreçte ticari faaliyetlerimizin haricinde çiftçilerimizi bilgilendirmek ve doğru yöntemlere yönlendirmek amacıyla gönüllü olarak danışmanlık hizmeti veriyoruz" dedi.

Ortağı Ayhan Demir ile birlikte yaklaşık 500 çeşit ilaç, gübre ve besleme ürünü satışı yaptıklarını ifade eden Şirin, her ürünün ayrı bir kullanım şeklinin olduğunu ve bu noktada bilinçli tarım yapmanın büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
26.07.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Çiftçilere gönüllü danışmanlık hizmeti veriyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız