Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 09 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Çiftçiler Dedaş 

Diyarbakır'da, elektrik kesintisi nedeniyle sulama yapamadıklarını söyleyen yaklaşık 200 çiftçi, DEDAŞ Müessese Müdürlüğü'nü protesto için Şanlıurfa- Diyarbakır karayolunu bir süre trafiğe kapattı.
 
Diyarbakır'ın Çınar İlçesi ve Karacadağ bölgesindeki pamuk üreticileri, aşırı sıcaklarla birlikte, sulamada kullandıkları elektiriklerin sık sık kesilmesini, DEDAŞ Müessese Müdürlüğü önünde Şanlıurfa karayolunu bir süre trafiğe kapatarak protesto etti.
Müessese Müdürlüğü önüne iş makinaları ve traktörleriyle gelen yaklaşık 200 pamuk üreticisi, DEDAŞ yetkilileriyle görüşmek istedi. Ancak özel ve resmi güvenlik görevlileri, çiftçilerin müessese müdürlüğüne girmelerine izin vermedi.
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ve DEDAŞ Müessese Müdürü Nihat Nurbaki'nin olay yerine gelmemesi halinde eylemlerine devam edeceklerini belirten çiftçileri, DEDAŞ Müessese İl Müdür Yardımcısı Ahmet Kırat, ikna etmeye çalıştı.
Çınar ve Karacadağ bölgesi çiftçileri kendi bölgelerinde elektrikler kesilirken, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in memleketi Bismil'e ayrıcalık yapıldığını ileri sürdü. Çiftçiler, "Bizim bölgede 6 saat kesintisiz gelmesi gereken eletirik ancak 2 saat veriliyor. O da sık sık kesintiler nedeniyle işe yaramıyor. Zamanında pamuğa su vermediğin zaman o pamuk ölür. Çiçek veren pamuğun sulanması gerek ama biz su veremiyoruz. Defalarca geldik burada yetkililerle görüştük. Ama her seferinde bugün yarın diye ötelediler bu sorunu" dedi.
DEDAŞ İl Müdür Yardımcısı Ahmet Kırat, çiftçilerle yaptığı görüşmenin olumsuz geçmesi üzerine, özel görüşme için 5 çiftçi temsilcisi ile basına kapalı olarak görüştü. Yapılan görüşmelerden sonra çiftçiler traktör ve iş makinlarını yoldan çekerek araçların geçişine izin verdi.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
27.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Çiftçiler Dedaş'ı Protesto İçin Yol Kesti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız