Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 08 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Geleceğin Süt Çiftlikleri Aydın 

 
 
AYDIN (İHA) - Aydın Damızlık Sığır Yetiştirici Birliği’nin uygulayıcısı olduğu ve Aydın Süt Üreticileri Birliği, Uluslar arası Hayvan Kayıt Komitesi (ICAR), Alman Holstein Birliği’nin (DHV) proje ortağı olduğu “Geleceğin Süt Çitfliklerinin Yönetiminde Bilgi Köprülerinin Kurulması Projesi”nin tanıtım toplantısı Aydın'da yapıldı.
 
Serbest Mali Müşavirler Odası Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Aydın Milletvekilleri Semiha Öyüş, A.Gültekin Kılınç, Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yücel, Aydın İli Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Mehmet Sedat Güngör, Aydın İli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Servet Başkaya, öğretim üyeleri ve davetliler katıldı.
Toplantıda ilk olarak söz alan Aydın Damızlık Sığır Yetiştirici Birliği Başkanı Mehmet Sedat Güngör, Türkiye’de kayıtlı hayvan sayısının 143 bin 710 olduğunu belirtirken, Türkiye’nin hayvancılık açısından Avrupa Birliği (AB) standartları üzerinde olduğunu söyledi. Aydın’ın hayvancılık açısından gelişmiş bir il olduğuna değinen Başkan Güngör, Aydın’ın yıllık süt verimliliği ortalamasının 6 bin 200 litre olduğunu ifade etti. Güngör sözlerine şöyle devam etti; “Projemiz 440 proje arasından seçilen 23 projeden biri olmuştur. İl bazında ise 81 il arasından ise Sivil Toplum Diyaloğu-ll ‘Balıkçılık ve Tarım Hibe Programı’ kapsamında hibe almaya hak kazanan 19 ilden biri olmuş olup bu kapsamda Aydın’daki tek projedir”.
AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yücel de konuşmasında, AB sürecine değindi. Adaylık sürecinde Türkiye’de birçok reform yapıldığına değinen Yücel, bu reformların Türkiye’yi her seferinde daha ileriye götürdüğünü söyledi. Konu hakkında Egemen Bağış’ın ‘AB bizim diyetisyenimiz’ sözünü hatırlatan Yücel, AB’nin verdiği direktifleri uygulayarak bu doğrultuda hareket ettiklerini belirtti. Müsteşar Yücel proje hakkında, “AB Türkiye’yi bu projelerle daha iyi tanıyacak, AB’nin Türkiye’ye bakış açısı değişecek. Proje bittikten sonra da ilişkilerimiz devam edecek. Türkiye ve AB arasında 34 fasılda konu başlıkları var. Zaman zaman siyasi blokajlar nedeniyle birçok başlıkta ilerleme kaydedemiyoruz. Siyasi, ekonomik, sosyal anlamda olsun tüm konularda ilerleme kaydetmeliyiz. Bu projenin, bu amaca hizmet ettiğini düşünüyorum. Umarım proje Aydın’la birlikte tüm Türkiye’ye örnek olur benzer çalışmaların yapılmasına vesile olur” dedi.
 
Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ise yaptığı konuşmada, projenin daha geniş kitlelere ulaştırılmak istendiğini belirterek sivil toplum kuruluşları, meslek odalarının katılımlarını beklediklerini söylerken tanıtım toplantısına katılımın düşük olduğundan yakındı. Hayvancılık ve özellikle süt üreticiliğinin önemine değinen Vali Hüseyin Avni Coş, bunun artık bilgi, teknoloji ve pazarlama üçgeninde geliştiğini söyledi. Coş konu hakkında, “Bu sektörü takip etmeliyiz. Sektör mensupları üzerine düşen görevleri bilmeli, öğrenmeli ve uygulamalıdır. Modern süt çiftlikleri kurulmalı ve standartlara uygun işletilmedir” dedi.
Proje Koordinatörü Kıvanç İşbilen, toplantıda slayt gösterisi ile sunum yaptı.
 
 

Ekleme Tarihi
27.07.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Geleceğin Süt Çiftlikleri Aydın'da Tanıtıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız