Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 09 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
hattat traktör 

ÖDÜLLÜ HATTAT YERLİ TRAKTÖRLERİ -HATTAT TARIM MAKİNELERİ UZMANI AKBAŞ: ''İHRAÇ MODELLERİMİZDEN HATTAT A90, A100 VE A110 POLONYA'DA KABİN TASARIMI VE YILIN TRAKTÖRÜ ÖDÜLÜNÜ ALDI'' -''EN BÜYÜK MODELİMİZ A110 İSE 102 BEYGİR GÜCÜNDE VE 100 BEYGİR SINIRININ ÜZERİNE ÇIKAN TEK YERLİ TRAKTÖR'' 

TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde yerli üretim yapan Hattat Tarım Makineleri Sanayi ve Ticaret Tarım Ürünleri Uzmanı Emrah Akbaş, geçen yıl ihracatta Türkiye ikinci olduklarını bildirerek, ''İhraç modellerimizden hattat A90, A100 ve A110 modellerimiz Polonya'da kabin tasarımı ve yılın traktörü ödülünü aldı. En büyük modelimiz A110 ise 102 beygir gücünde olup, 100 beygir sınırının üzerine çıkan tek yerli traktör'' dedi. 
 
     Akbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hattat traktörlerinin 4 yıl gibi çok yeni bir marka olduğunu Hattat Tarım'ın, Türkiye'de Valtra ile birlikte iki markanın üretimini yaptığını belirtti. 
     Kısa geçmişe rağmen, geçen yıl ihracatta Türkiye ikincisi olduklarını, ihraç modellerden Hattat A90, A100 ve A110'nın Polonya'da kabin tasarımı ve yılın traktörü ödülünü aldığını bildiren Akbaş, şunları söyledi: 
     ''En büyük modelimiz A110 ise 102 beygir gücünde olup, 100 beygir sınırının üzerine çıkan tek yerli traktör. Hattat tarım son 3 yılda 12 kat büyüdü. Şu an yüzde 9 pazar payıyla Türkiye'de 4. sırada yer alıyoruz.'' 
     
     -VALİ KEMELEK DE TEST SÜRÜŞÜ YAPTI- 
     
     Uluslararası Tarım ve Teknoloji Günleri fuarında, ödüllü yerli traktörü, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek de test sürüşünden geçirdi. 
     Fuarın açılışına katılan Vali Kemelek, alanda gezerken yerli traktörü fark ederek, test sürüşü yaptı. 
     Kemelek, Tekirdağ'da düzenlenen Tarım ve Teknoloji Günleri'nin tarım ve hayvancılığın gelişmesine büyük destek olacağına inandığını belirti. 
     Kendisinin de bir çiftçi ailesinin çocuğu olduğunu bildiren Kemelek, bu nedenle küçük yaşlardan itibaren zaman zaman traktör kullandığını ifade etti. 
     Toprağı işlemek için çok iyi bir traktöre ihtiyaç duyulduğunu anlatan Kemelek, şöyle konuştu: 
     ''Günümüzde daha az yakıtla daha çok verim elde etmek önemli. Tarım makine ekipmanlarının artık tamamı değişmiş ama büyükte kolaylık sağlamış. Daha az emekle daha çok ürün elde edilebiliyor. Çiftçiliği artık çok temiz bir elbiseyle de yapabilir, üzerinizde toz olmadan tarladan çıkabilirsiniz. Devletin valisi olarak özellikle yerli bir traktörün bu imkanları sağlamasından büyük onur duydum. Fuarda da böyle bir 102 beygirlik ilk yerli traktör yer alıyordu. Traktörü görünce, denemek istedim. Otomobil gibi rahat kullanımlı, hidrolik direksiyonlu bir traktör kullandım. Yerli traktörü kullanırken, çiftçiliğin artık çok kolaylaştığını, tarlanın o engebeli yapısının şoför kabinine hiç yansımadığını gördüm. Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde üretilen bu traktörün yerli olması gurur verici.'' 

Ekleme Tarihi
29.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Ödüllü Hattat Yerli Traktörleri




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız