Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

ULUSAL KIRMIZI ET KONSEYİ BAŞKANI FARUK KAYAR: ''(ET FİYATLARINA YÖNELİK ZAM BEKLENTİSİ İÇEREN) AÇIKLAMALAR PİYASAYI SPEKÜLE EDECEK VE FİYATLARIN SEYRİNİ İSTEMEDİĞİMİZ YÖNLERE ÇEKECEK UNSURLAR İHTİVA ETMEKTEDİR''

İSTANBUL (A.A) - Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı Faruk Kayar, sektör temsilcilerinin et fiyatlarına yönelik zam beklentisi içeren açıklamalarının piyasayı speküle edecek ve fiyatların seyrini istenmeyen yönlere çekecek unsurlar içerdiğini kaydetti. 
 
     Kayar, yaptığı yazılı açıklamada, ramazan ayı öncesinde et fiyatlarının artacağına yönelik beyanatlarda bulunan sivil toplum örgütü yöneticilerini eleştirdi. 
     Konsey Başkanı sıfatıyla, önümüzdeki dönemde et fiyatlarına zam yapılmasını beklemediğini vurgulayan Kayar, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Türkiye'de şu an itibariyle et fiyatlarının yükselmesini gerektiren herhangi bir durumun söz konusu olmadığını ifade ettiğini anımsattı. 
     Kayar, sektörde faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerinin tersi yönde beyanat verdiğini ifade ederek, şu görüşleri paylaştı: 
     ''Ülkemizde piyasaya et arzı bakımından herhangi bir sıkıntı bulunmazken ve bakanlığımız halkımızın uygun fiyatlarla et tüketmesi için gereken her türlü tedbiri alırken, bazı kişilerin hala inatla zam beklentisi içerisinde olmaları gerçekten düşündürücüdür. Üstelik bu açıklamalar piyasayı speküle edecek ve fiyatların seyrini istemediğimiz yönlere çekecek unsurlar ihtiva etmektedir. Ben sektörün üreticisinden sanayicisine, perakendecisinden tüketicisine, akademisyeninden kamu görevlilerine kadar tüm dinamiklerini bünyesinde toplayan Ulusal Kırmızı Et Konseyi'nin başındaki kişi olarak yakın zamanda zam olmayacağı yönündeki değerlendirmemi tekrar ediyorum.'' 

Ekleme Tarihi
29.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı Faruk Kayar'ın Açıklaması




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız