Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, 

AYDIN ZİRAAT ODASI BAŞKANI POSACI: -''PAMUK FİYATININ BORSADA 3 LİRA 70 KURUŞLARA KADAR GERİLEMESİ VE EK MASRAFLARLA PAMUK ÜRETİM MALİYETİNİN 2 LİRAYA DAYANMASI, HESAPLARI ALT ÜST ETTİ'' -''BU NEDENLE 42 KURUŞLUK PRİMİ KABULLENMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL'' 

AYDIN (A.A) - Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, ''Pamuk fiyatının borsada 3,70 liraya kadar gerilemesi ve ek masraflarla pamuk üretim maliyetinin 2 liraya dayanmasının, üreticilerin hesaplarını alt üst ettiğini'' söyledi. 
 
     Posacı, Didim Ticaret Odası'nda düzenlenen Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında yaptığı konuşmada, pamuk fiyatlarının yüksek seyretmesinden dolayı pamuk ekim alanlarının arttığını ve bu gelişmenin ardından sürpriz bir şekilde borsa fiyatlarında büyük düşüş yaşandığını belirtti. 
 
     Pamuk fiyatlarının son bir ay içerisinde adeta ''dip'' yaptığını ifade eden Posacı, şöyle konuştu: 
 
     ''Bir kaç ay öncesine kadar bir kilo pamuğun fiyatı borsada 7 lirayı aşmıştı. Buna paralel olarak da kütlü pamuk için açıklanan 42 kuruşluk destekleme primi yeterliydi. Fakat pamuk fiyatının borsada 3 lira 70 kuruşlara kadar gerilemesi ve ek masraflarla pamuk üretim maliyetinin 2 liraya dayanması, hesapları alt üst etti. Bu nedenle de 42 kuruşluk primi kabullenmemiz mümkün değil. Bu konuyu da önce İzmir'de yapılacak toplantıya, ardından da Ankara'ya taşımayı düşünüyoruz.'' 
 
     Toplantıda söz alan oda başkanları da pamuk fiyatında yaşanan düşüşün önüne geçilmesi gerektiğini, aksi halde üreticinin tekrar pamuktan uzaklaşacağını ifade etti. 

Ekleme Tarihi
29.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: POSACI: 42 Kuruşluk Primi Kabullenmemiz Mümkün Değil




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız