Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
hububat 

HUBUBAT PRİM DESTEĞİ -KONYA MERKEZ ZİRAAT ODASI BAŞKANI ÇÖKLÜ: ''PRİM DESTEĞİYLE İLGİLİ YANLIŞ BİR ALGILAMA VAR'' -''BUĞDAYDA TON BAŞINA PRİM DESTEĞİ 50 TL''

KONYA (A.A) - Konya Merkez Ziraat Odası ve Konya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Faruk Çöklü, hububat prim desteğiyle ilgili son zamanlarda toplumda yanlış bir algılama oluştuğunu, bazı çiftçilerin sadece buğday satışından ton başına 115 TL prim desteği almayı beklediğini, ancak bunun doğru olmadığını bildirdi. 
 
     Çöklü, yaptığı yazılı açıklamada, hububat prim destekleriyle ilgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in hububat alım fiyatlarını açıkladığı toplantıda, alım fiyatı dışında buğdayda üreticilere ton başına 115 liralık prim ve destek sağlanacağını da ifade ettiğini anımsattı. 
     Ancak bununla ilgili toplumda yanlış bir algılamanın oluştuğuna dikkati çeken Çöklü, bazı üreticilerin Bakan Eker'in açıklamasını ''sadece buğday satıldığına dair faturanın ibraz edilmesi halinde ton başına 115 lira verilecek'' gibi anladığını, fakat Bakan Eker'in açıklamasında yıl içinde verilecek tüm prim ve desteklemeleri kastettiğini anlattı. 
     Çöklü, açıklamasında şunları kaydetti: 
     ''Sayın Bakan açıklamasında yıl içinde verilecek hububat prim ve desteklemelerin toplamını ifade etmiştir. Buğdayda prim desteği geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine ton başına 50 TL'dir. Buna yıl içinde verilecek gübre, mazot, sertifikalı tohumluk ve toprak analiz destekleri de eklenince ton başına toplam prim ve destekleme rakamı 115 TL'ye ulaşacaktır. Dolayısıyla çiftçilerimizin bütün kalemlerden faydalanması için bu kalemlere yönelik işlemlerini ayrı ayrı yaptırmaları gerekmektedir. Üreticilerimizin bu konuda duyarlı olmalarını ve kendilerine sağlanan tüm desteklerden yararlanmak için gereken işlemleri yaptırmalarını bekliyoruz.'' 

Ekleme Tarihi
30.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Konya Merkez Ziraat Odası Başkanı Faruk Çöklü'nün Açıklaması




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız