Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 21 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kocaeli 

KOCAELİ'DEKİ DAR GELİRLİLERE ''GIDADA KARTLI SİSTEM'' -KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE VAKIFBANK TARAFINDAN HAYATA GEÇİRİLEN ''41 KART'' İLE YOKSUL VATANDAŞLARA DAHA HIZLI YARDIMDA BULUNULACAK -KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENEL SEKRETERİ YAZICI: ''BU SİSTEMLE GIDA ALMAYA HAK KAZANAN İNSANLARA VAKIFBANK TARAFINDAN BİR KART HAZIRLANACAK VE BİZ BU KARTA AİLENİN DURUMUNA GÖRE 50, 60 VE 100 TL YÜKLEYECEĞİZ'' -''KART VERİLMESİ GEREKEN VE VAKIFBANK'A İSMİ BİLDİRİLEN 3 BİN 590 AİLE VAR. BU SAYI TABİİ ZAMANLA ARTACAKTIR'' 

KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Vakıfbank'ın katkıları ile hayata geçirdiği ''Gıdada kartlı sistem'' projesi ile ildeki yoksul vatandaşlara daha hızlı hizmet verecek. 
 
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, düzenlediği basın toplantısında, insanların yardımlaşma duygusunun zirveye çıktığı ramazan ayının birkaç gün sonra başlayacağını söyledi. 
 
     Vatandaşların şimdiden komşu ve akrabalarına ramazanda nasıl yardım edebileceğini şimdiden düşünüp planladığını söyleyen Yazıcı, ramazan ayında çok sayıda kurum ve kuruluşun da başta gıda olmak üzere vatandaşlara yardımda bulunduğunu dile getirdi. 
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak kentte yaşayan yoksullara el uzatmaya çalıştıklarını ifade eden Yazıcı, gıda giyim ve inşaat malzemesi gibi birçok konuda yardım ettiklerini belirtti. 
 
     Yardımlar sırasında vatandaşların rencide olmaması için gereken hassasiyeti gösterdiklerine değinen Yazıcı, ''Özellikle Türkiye'de sadece ilimizde değil gıda yardımlarının dağıtım sahnelerine bazen hoş olmayan, insanı rahatsız eden görüntülere muhatap oluyoruz. Bu tür durumların ilimizde de yaşanmaması için biz insanlarımız bu yardımları alırken komşusunun dahil haberi olmasın mantığı ile neler yapabiliriz diye düşündük. İnsanlarımıza bir kredibilite sağlayıp bu yardımı kimse bilmeden, sadece yardımı alan insanın bilgisi dahilinde, sağ elin verdiğini sol el görmeden o düsturla ''41 kart'' diye adlandırdığımız kart sistemine geçtik'' diye konuştu. 
 
     Projenin hukuki yönünü 1,5 yılda tamamlayabildiklerini ifade eden Yazıcı, projeyi hayata geçirmek için Sayıştaydan ve İçişleri Bakanlığından gerekli izinleri aldıklarını ve bankalarla yaptıkları görüşme sonucunda Vakıfbank ile bir anlaşma sağladıklarını söyledi. Yazıcı, sistemle gıda almaya hak kazananlara Vakıfbank tarafından bir kart hazırlanacağını söyleyerek, şunları belirtti: 
 
     ''Bu sistemle gıda almaya hak kazanan insanlara vakıfbank tarafından bir kart hazırlanacak ve biz bu karta ailenin durumuna göre 50, 60 ve 100 TL yükleyeceğiz. Kentin tüm noktalarında, tüm ilçelerde birden fazla marketle yapılacak anlaşmalarla insanlarımız kredi kartı şeklindeki kartlar ile alışverişini yaptıktan sonra bu kartı POS makinesinden geçirecek. Bunun şöyle güzellikleri var. Bu yardımı aldığı çevresi tarafından bilinmemiş olacak, normal bir insan gibi markete gitmiş alışverişini yapmış olacak. Bu kart ile marketten istediği gıda maddelerini alacak. Alamayacağı maddeler de var. Örneğin, sigara ve alkollü içecek alamayacak.'' 
     
     -KART RAMAZANA ÖZEL DEĞİL- 
     
     ''41 Kart''ın ramazanın onuncu günü kullanılabilecek duruma geleceğini ifade eden Yazıcı, kartın ramazan ayına özel bir kart olmadığını, düzenli gıda yardımı yapılan vatandaşların tbu kartı her zaman kullanabileceğini söyledi. 
     ''41 Kart''ın KDV'si yüzde 8'in üzerinde olan ürünlerin alımına kapalı olduğunu belirten Yazıcı, ''Lüks ürünler alamayacak insanlar. Biz bu kart için Vakıfbank'a herhangi bir ödemede bulunmuyoruz. Hatta biz para alıyoruz. Her kart için Vakıfbank'tan 1 TL alıyoruz'' dedi. 
     Vakıfbank'a kişilerin bilgisini verdikten sonra kartın yedi gün içinde kendilerine teslim edileceğini bildiren Yazıcı, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün de vatandaşı çağırıp kartı teslim edeceğini kaydetti. 
     Bu büyüklükteki kart uygulamasının ilk defa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirildiğine dikkati çeken Ersin Yazıcı, ''Bazı ilçelerde küçük çaplı uygulamalar var ama bu büyüklükte bir uygulama ilk Kocaeli'de hayata geçiyor. Şu anda kart verilmesi gereken ve Vakıfbank'a ismi bildirilen 3 bin 590 aile var. Bizim tespitlerimiz olan ve bizden yardım alan aileler bunlar. İlk planda bu 3 bin 590 aileye kart dağıtılacak. Bu sayı tabii zamanla artacaktır.'' 
     Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü inceleme uzmanlarının yaptığı araştırma sonunda yardım almaya uygun görülen kişilerin belediyeden yardım aldıklarını ve bundan sonra da alacaklarının altını çizen Yazıcı, gıda dağıtımında karşılaşılan hoş olmayan görüntülerin yaşanmaması için böyle bir sisteme geçtiklerini söyledi. 
     Vakıfbank Kredi Kartları Pazarlama Müdürü Meriç Kaytancı da ''41 kart'' tanıtımının banka olarak kendilerini de çok heyecanlandırdığını söyledi. 
     Bir yıl önce Kocaeli Büyükşehir Belediyesi görüşmeye başladıklarını dile getiren Kaytancı, sonunda projeyi uygulamaya başlayacakları için mutlu olduklarını bildirdi. 
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yardım konusunda çok özverili çalıştığını dile getiren Kaytancı, kendilerinin de belediyenin bu çalışmalarına destek olduklarını kaydetti. 

Ekleme Tarihi
30.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Kocaeli'deki Dar Gelirlilere ''Gıdada Kartlı Sistem''




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız