Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI AÇIKLAMASI 

ZARAR GÖRMÜŞ BUĞDAYLARIN ÜLKEYE SOKULDUĞU İDDİASI... -GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI AÇIKLAMASI: -''ADI GEÇEN FİRMA İLE İLGİLİ YAPILAN BİR İHBAR ÜZERİNE, BÜYÜKÇEKMECE 1. SULH CEZA MAHKEMESİNİN KARARINA İSTİNADEN FİRMA DEPOSUNDA BULUNAN BUĞDAYA EL KONULARAK, BUĞDAYDAN NUMUNE ALINIP İSTANBUL İL KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜNE ANALİZ YAPILMASI İÇİN GÖNDERİLMİŞTİR'' -''ALINAN ANALİZ SONUCUNUN ADLİ MAKAMLARA İNTİKAL ETTİRİLMESİ ÜZERİNE BÜYÜKÇEKMECE CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI İLE BÜYÜKÇEKMECE 5. ASLİYE CEZA MAHKEMESİNİN KARARI İLE EL KOYMA KARARI KALDIRILMIŞTIR'' -''KONUYA İLİŞKİN OLARAK BAKANLIĞIMIZCA GEREKLİ İNCELEME VE SORUŞTURMA DA BAŞLATILMIŞTIR''
 
ANKARA (A.A) - Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, zarar görmüş buğdayların ülkeye sokulduğu iddiasına ilişkin olarak, ''Adı geçen firma ile ilgili yapılan bir ihbar üzerine, Büyükçekmece 1. Sulh Ceza Mahkemesinin kararına istinaden firma deposunda bulunan buğdaya el konularak, buğdaydan numune alınıp İstanbul İl Kontrol Laboratuvar Müdürlüğüne analiz yapılması için gönderilmiş, alınan analiz sonucunun adli makamlara intikal ettirilmesi üzerine Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ile Büyükçekmece 5. Asliye Ceza Mahkemesinin kararı ile el koyma kararı kaldırılmıştır'' denildi. 
 
     Bakanlık, Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın'ın Mecliste düzenlediği basın toplantısında dile getirdiği, ''Ambarlı Gümrük Müdürlüğünde talimatlara aykırı bir yığın işlem yapılarak, halk sağlığına aykırı ithal ürünler yurda sokuldu'' iddiası ve bu iddianın konu edildiği haberler üzerine yazılı bir açıklama yaptı. 
 
     Açıklamada, söz konusu firmanın Ambarlı Gümrük Müdürlüğünden 7'si dahilde işleme, 3'ü serbest dolaşıma giriş rejimi olmak üzere toplam 10 adet ithalat beyannamesinin işlem gördüğü belirtildi. 
 
     Firma adına Ambarlı Gümrük Müdürlüğünce tescilli serbest dolaşıma giriş beyannamesi ile ithal edilen eşyaya ilişkin bilgilere yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 
 
     ''MSC. Valencia gemisi ile 31 Ekim 2009 tarihinde Çin'den 110 ton buğday gluteni gelmiştir. Eşyanın basında iddia edildiği gibi buğday değil, unu zenginleştirmek, kalitesini dayanıklılığını güçlendirmek amacıyla una eklenen en önemli ve gerekli katkı maddesi olan gluten olduğu tespit edilmiştir. Basında yer aldığı şekilde firma tarafından elleçleme talebinde bulunulmamış, firma tarafından depolarında muhafaza edilmesi talep edilmiştir. Gümrükçe yapılan inceleme sonucunda görgü tutanağı düzenlenerek yediemin olarak eşya teslim edilmiştir. İthal işlemleri İstanbul Tarım İl Müdürlüğünün 1 Nisan 2010 tarihli 22937 sayılı uygunluk belgesi üzerine gümrük işlemleri tamamlanmıştır. 
 
     Adı geçen firma ile ilgili yapılan bir ihbar üzerine Büyükçekmece 1. Sulh Ceza Mahkemesinin kararına istinaden firma deposunda bulunan buğdaya el konularak, buğdaydan numune alınıp İstanbul İl Kontrol Laboratuvar Müdürlüğüne analiz yapılması için gönderilmiş, alınan analiz sonucunun adli makamlara intikal ettirilmesi üzerine Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ile Büyükçekmece 5. Asliye Ceza Mahkemesinin kararı ile el koyma kararı kaldırılmıştır.'' 
 
     Açıklamada, ayrıca konuya ilişkin olarak Bakanlık tarafından da gerekli inceleme ve soruşturmanın başlatıldığı ifade edildi. 

Ekleme Tarihi
30.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Zarar Görmüş Buğdayların Ülkeye Sokulduğu İddiası




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız