Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Fiskobirlik’e Alman ortak geldi 

Türkiye'nin en büyük fındık üreticileri birliği olan Fiskobirlik'e stratejik ortak geldi. Kurum, Avrupa'nın sayılı kahve ve çikolata firması Alman Schimer ile üretim ve satışta birlikte hareket edecek.
 
Devlete bağlanarak borçlarından kurtulması ve daha etkin bir role kavuşması hedeflenen Fındık Satış Kooperatifleri Birliği (Fiskobirlik), Avrupa'nın en büyük kahve ve çikolata üreticilerinden Schimer Coffee ile stratejik ortaklığa hazırlanıyor. Kurumun fındık hacminin yüzde 30'unu kapsayan anlaşma sayesinde Fiskobirlik mali yapısını güçlendirecek, mevcut ihracatını da katlayacak. Avrupa pazarında etkin bir oyuncu olmak istediklerini belirten Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, "Bu ortaklık bizi yeni bir lige taşıyacak" dedi. 
DIŞ PAZARDA GÜÇLENECEK 
 
Almanya'da bulunan ve tüm Avrupa ülkelerine yönelik faaliyeti bulunan Schimer Coffee ile uzun süren görüşmeler sonucunda anlaşmaya vardıklarını belirten Bayraktar, "Schimer ile yaptığımız anlaşma çerçevesinde fındık alım öncesi bize finansman sağlayacak. Bu bizim için çok önemli. Schimer ile özel bir fındık işleme ortaklığımız olacak. İç pazarın yanı sıra dış pazarda da Fiskobirlik güçlü olarak yer alacak" dedi. Lütfi Bayraktar, çalışanlara yönelik maaş sıkıntısının çözüldüğünü 2006 yılından bu yana ürün bedellerini alamayan üreticilere de ödemede bulunacaklarını ifade etti. Fiskobirlik'in 2011 yılı hasat döneminde peşin ödeme ile fındık piyasasına gireceğini de anlatan Bayraktar, "Piyasa şartlarında nakit para ödeyerek biz de bu yıl fındık alımı yapacağız. Ayrıca kooperatiflerimizi daha faal hale getirmeyi planlıyoruz" dedi. 
'DEVLETİN İLGİLENMESİ GÜZEL' 
 
AK Parti Grup Başkan vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli'nin, "Fiskobirlik devlete bağlı bir genel müdürlük haline getirilecek" şeklindeki açıklamalarını değerlendiren Bayraktar, "İyi niyetli bir söylem. Ancak doğrusunu söylemek gerekirse gerçekleşmesi çok kolay değil. Şunları ifade etmeliyim ki Fiskobirlik'in devlete olan borçlarının üstlenilmesi, birlik kanalı ile fındık üreticilerine sahip çıkılacak olması açısından olumlu buluyorum. Fiskobirlik'in devlet ile irtibatının sağlanması önemli bir gelişme ama tamamen devlete bağlanarak bunun yapılmasını ise zor görüyorum. Bunun olabilmesi içinse bayağı bir süreç gerekecektir" dedi. 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
30.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Fiskobirlik’e Alman ortak geldi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız