Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Marmarabirlik, İso 500 

Sofralık zeytin üreticisi Marmarabirlik, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu sırlamasında 5 basamak tırmanarak 340’ıncı oldu. Firma, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) 50 büyük firma sıralamasında da 3 basamak çıkarak 37’ye yerleşti. 
 
İSO'nun her sene açıkladığı Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu sıralaması, 30 bin ortaklı Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Marmarabirlik’i gururlandırdı. 2009'da üretimden net satışlar kategorisinde 345'incin sırada bulunan firma, 2010’da elde ettiği 173 milyon 564 bin liralık net satış rakamıyla 340'ıncı sıraya yükseldi. Bu veriyle, özel sektör sıralamasında da 330’da yer aldı.
BTSO'nun 2010'un 250 büyük firması araştırmasında ise 37'nci sırayı alarn firma, bir önceki sene 41'inci olmuştu. İSO’nun sıralama yaparken temel aldığı üretimden net satışlar kategorisinde Marmarabirlik, Bursa sıralamasında 28’den 26’ya yükseldi.
 
YENİ ÜRÜNLER PİYASADA
 
Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, Marmara Bölgesi zeytin üreticilerinin göz nuru olarak, rekabetçi piyasada emin adımlarla ilerlediklerini belirtti. Asa, bir yandan üreticinin alın terinin karşılığını vermeye, diğer yandan da tüketiciye kaliteli, sağlıklı ve satın alınabilir fiyatlarla ürün satmaya çalıştıklarını ifade etti.
 
Asa, sofralık zeytin konusunda hem iç hem de dış piyasalarda karşılarına çıkan en büyük handikapın tuz oranı olduğunu kaydederken, "Ar-Ge faaliyetlerimiz çerçevesinde sofralık zeytindeki tuz oranını yüzde 10-15’lerden 2,5’e çekmeyi başardık. Bugünlerde piyasaya sunacağımız ‘Marmarabirlik Gold’ bu konuda yaşadığımız sıkıntıyı hafifletecek bir ürün." diye konuştu.
 
Marmarabirlik Başkanı, ayrıca yine Ar-Ge birimi tarafından geliştirilen teknikle üretilen Kuru Sele'nin de geleneksel damak tadına hitap ettiğini dile getirdi. Hidamet Asa, kuru sele zeytininin tuz oranının da yüzde 5-7 arasında olduğunu ifade etti.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
31.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Marmarabirlik, İso 500'de 5 Basamak Birden Yükseldi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız