Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 21 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
İstanbul Fırıncılar Odası 

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer, CHP Ankara Milletvekili Gürkan Günaydın tarafından dile getirilen 'böcekli buğdaydan üretilen ekmeğin halka yedirilmasi' iddialarına sert tepki gösterdi.

İddiaların Ramazan öncesinde CHP tarafından gündeme getirilmesinin dikkat çekici olduğunu kaydeden Fahri Özer, açıklamayı yapan CHP milletvekili Gürkan Günaydın'ın rakip firmalar tarafından kullanıldığını öne sürdü.

Her türlü buğdayın Tarım Bakanlığı'nın onayından geçilerek yurda girdiğini belirten Fırıncılar Odası Başkanı Özer, "Bu konuda bu güne kadar en ufak bir sıkıntı doğmadı. Ancak, son dönemde bu açıklamaların firmalar arası bir kıskançlık ve rekabetten kaynaklandığını tahmin ediyoruz. Bu buğdaylardan un yaptığı ifade edilen Eriş Gıda, piyasada en iyi düzenlemeyi yapan fırmadır. Eriş Gıda olmasaydı bizim kanaatimiz şu an 39-49 lira olan torba un fiyatları, 55 lira arasında değişecekti. Piyasada fiyatları regüle eden Eriş Gıda'dır. Bu iddialar, firmanın rakipleri tarafından kulanılan bir haberdir." ifadelerin kullandı.
 
Federasyonun pide fiyatları ile ilgili yaptığı açıklamanın ardından, böyle bir açıklamanın gündeme gelmesinin dikkat çekici olduğuna değinen Fahri Özer, şöyle konuştu: "CHP milletvekilinin, diğer firmalar tarafından kullanılmış olabilceğini tahmin ediyorum. Sonuna kadar yanlıştır. Böyle birşeyin olmadığını raporlara bakarak kendim gördüm. İlgili yerlerden bilgi aldım. Bu konuda kamuoyu rahat olsun.İstanbul'da böcekli undan yapılmış hiç bir unu, hiç bir istanbul fırıncısı kullanmamaşıtır.Böyle bir şikayet, bizlere iletilmemiştir."

PİDEYE ZAM YOK
 
Ramazan öncesinde pideye zam yapılmayacağını tekrar vurgulayan Fahri Özer, 400 gram pidenin 1.50 kuruş, 600 gram pidenin ise 2. 25 kuruştan satışa sunulacağını açıkladı. Fırıncılar Odası Başkanı Özer, pide fiyatların da artış yaşanmamasında 4 yıldır un fiyatlarının yükselmemesinin etkili olduğunu kaydetti. Gramaj oyunları ile halkın ucuz pide satılarak aldatılmak istendiğini kaydeden Fahri Özer, tüketicilerin pidenin fiyatına değil öncelikle gramına ve kalitesine önem göstermesi uyarısında bulundu.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
31.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: İstanbul Fırıncılar Odası'ndan 'böcekli buğday' yalanlaması




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız