Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

 
 
Gaziantep’te 11 ayın sultanı Ramazan’a sayılı günler kala baklava üreticileri de fazla mesai yapmaya başladı. Üretim kapasitelerini artıran baklavacılar, taleplere karşılık verebilmek için büyük çaba sarf ediyor. 
 
    Baklava denildiğinde, ilk akla gelen şehir olan Gaziantep’te, yaklaşan Ramazan ayıyla birlikte tatlı bir telaş yaşanıyor. Telaşın adı gibi tatlı olan baklavayı üretmek için gece gündüz çalışan ustalar, sadece Gaziantep’e değil, yurt içi ve yurt dışından gelen siparişleri de karşılayabilmek için büyük bir özveriyle çalışıyor. 
 
    Hamurları yoğrulan baklava, usta ellerde birçok aşamadan geçerek, fırına atılıyor ve daha sonra da şerbetlenerek, vatandaşların damak tadına hitap edecek hale getiriliyor. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Her sene olduğu gibi Ramazan ayında bu yılda satışların artacağını ifade eden baklava üreticisi Bülent Erleblebici, “Oruçlar tutulduğunda, insanların kan şekeri aşağıya düşüyor. Düşünce haliyle insan vücudu da tatlıya ihtiyaç duyuyor. Gaziantep baklavasıyla da vücudun şekerini yükseltmeye çalışıyorlar. Haliyle, Gaziantep’te baklavanın aslı yapıldığından dolayı herkes buradan sipariş veriyor. Diğer illerden olsun, yurt dışından olsun tüm siparişlere yetişmeye çalışıyoruz. Satışlarımızın da arttığı bu ayda yoğun bir şekilde sevkiyatlar yaşanıyor. Tüm baklavacı arkadaşlarımız da hazırlıklarını buna göre yapıyor. En iyi şekilde hizmet vermeye gayret ediyoruz. Tabi üretim arttığı için de biraz yoruluyoruz.” dedi. 
 
    Ramazan ayında başka bir baklava üretim yerinde aynı telaşı yaşayan ustabaşı Metin Özgüven de satışlarda yüzde 50’lik bir artışın yaşandığına dikkat çekti. 
 
    Özgüven, “Ramazan ayı gelişiyle kendini belli etti. Yoğun bir şekilde çalışmaya başladık. Biz de fazla mesai yapacağız. Yurt içi ve yurt dışı siparişlerini yetiştirmek için gayret edeceğiz.” ifadelerini kullandı. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
31.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Gaziantep’in Ramazan’daki tatlı telaşının adı ‘baklava’




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız