Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Karadeniz 

KARADENİZ'DE YENİ AV SEZONUNA DOĞRU -GİRESUN BALIKÇILAR KOOPERATİFİ BAŞKANI KALAFAT: ''İSTAVRİT VE PALAMUT GEÇİM KAYNAKLARIMIZDANDIR ANCAK, BİZ BALIKÇILARIN EN ÖNEMLİ GEÇİM KAYNAĞIMIZ HAMSİDİR'' 

GİRESUN (A.A) - Giresun Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Şükrü Kalafat, ''İstavrit ve palamut geçim kaynaklarımızdandır ancak, biz balıkçıların en önemli geçim kaynağımız hamsidir'' dedi.

     Kalafat, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl ki balık avı sezonununda sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde gitmesi nedeniyle istenilen verimi alamadıklarını anlattı.

     Geçen sezon, verimsiz bir sezon geçirdiklerini ve bu nedenle Ocak ve Şubat aylarında tekneleri limana bağlamak zorunda kaldıklarını, ancak yeni sezondan umutlu olduklarını ifade eden Kalafat,''Denizlerde 1 Mayısta başlayan av yasağı 31 Ağustos'ta sona erecek. Yeni av sezonu için şu anda teknelerimizi ve ağlarımızı hazırlıyoruz ve hazırlıklarımızı da bitirmek üzereyiz. Sıkıntılarımız çok fazla, çünkü ağ fiyatları çok arttı. Bunun yanı sıra tekneleri boyamak maliyetli bir iş. Bunu da yapmak zorundayız. Yatırım yapmadan denizden hiçbir şey alamazsınız.''

     Denize çıkmadan balığın yeni sezonda nasıl olacağını bilmenin mümkün olmadığını dile getiren Kalafat,'' Ramazan ayı ve bayramından sonra 31 Ağustos gecesinde saat 24.00'den sonra denize açılacağız. Batı Karadeniz'de şimdiden palamut kendini gösterdi. Ancak palamut göç eden bir balık olduğu için bugün var, yarın yok. Ama ümitliyiz. Ümit balıkçının beklentisi ve temennisidir. İlk av sezonunda istavrit ise günde 20-30 kasa arası çıkan bir balık. İstavrit ve palamut geçim kaynaklarımızdandır ancak, biz balıkçıların önemli geçim kaynağımız hamsidir. Eğer palamut avı iyi giderse hamsinin çıkacağı güne kadar balıkçı rahat bir nefes alacak''diye konuştu.

    

     -''BALIK YETERİNCE ÇIKMAZSA TEKNELERİMİZİ LİMANA BAĞLAMAK ZORUNDAYIZ''-

    

     Yeterince balık avlayamamaları halinde teknelerini liman ve barınaklara bağlamak zorunda kalacaklarını söyleyen Kalafat,'' Bizim hayatımız balığa bağlı çünkü geçimimizi balıkçılıktan sağlıyoruz. Yapabileceğimiz alternatif hiç bir meslek yok. Balığın çok çıkmasından başka bir ümidimiz yok. Hamsinin bol olduğu zamanlar ucuz olması doğal ancak biz olabildiğince çok çıkmasından yanayız. Bu durumda hem halk bol hamsi yiyor, biz de kazanıyoruz. Bu durumdan herkes kazanmış oluyor.'' dedi.

     Kalafat, balıkçıların sorunlarının çözümünü balıkçılıkla ilgili kurulacak bir bakanlıkta gördüklerini dile getirerek, bu konuda ki taleplerini ilgili yerlere ilettiklerini söyledi. 

 
 
 

Ekleme Tarihi
01.08.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Karadeniz'de Yeni Av Sezonuna Doğru




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız