Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Koyun, Keçi Yetiştiricilerine Aşı Uyarısı kuzu 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, anaç koyun-keçi desteklemesinden yararlanmak isteyen yetiştiricilere aşı uyarısında bulundu. 
 
Sağlam, yazılı açıklamasında, desteklemeden faydalanmak isteyen yetiştiricileri 3-6 aylık kuzu ve oğlaklarına 30 Kasım tarihine kadar "Brusella Rev-1" aşı yaptırmaları konusunda uyardı. 
 
Kuzu ve oğlaklarına "Brusella Rev-1" aşısı yaptırmayan yetiştiricilerin, desteklemeden faydalanamayacağını vurgulayan Sağlam, şöyle konuştu: 
 
"Hayvanları işletmesinin bulunduğu il ve ilçe sınırları dışında olan ve burada destekleme için tespit yaptıracak yetiştiriciler, işletme tespit tutanağının yanında, Yurtiçi Hayvan Sevk Raporunu da ibraz etmek zorundadır. Yurtiçi Hayvan Sevk Raporu olmayan yetiştiriciler, destekleme alamayacaklar. Hayvan sahiplerinin İl veya İlçe Tarım Müdürlüğü personelleri tarafından, hayvanlar yerinde tespit yapılıncaya kadar anaç koyun ve keçilerini satmamaları ve kesime sevk etmemeleri gerekmektedir. Tespitten önce satılan, kesilen ve ölen hayvanlar destekleme kapsamı dışında kalacaktır. Yetiştiricilerimiz 2011 yılında yapılacak olan anaç koyun-keçi desteklemesi kapsamında, mağdur olmamaları için belirtilen hususlara dikkat etmeleri gerekmektedir. " 
 
Bakanlığın bir çok tarımsal ürüne destekleme ödemesi yaptığını belirten Sağlam, gerekli işlemleri yaptırarak başvuruda bulunan üreticilerin aldıkları desteklemelerle girdi maliyetlerinin bir kısmını karşılamakta olduğunu, bunun da üretimi teşvik ettiğini bildirdi. 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
01.08.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Koyun, Keçi Yetiştiricilerine Aşı Uyarısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız