Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 08 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

 

 
DATÜBB BAŞKANI NAZMİ ILICALI, ‘ORGANİK TARIMDA RASTLANTISAL HATALAR İÇİN ALGORİTMA STRATEJİLERİNİ GELİŞTİRME PROJESİ’YLE ERZURUM’UN ORGANİK TARIMDA DÜNYADA SÖZ SAHİBİ OLACAĞINI BELİRTTİ...

ERZURUM (İHA) - Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği (DATÜBB) Başkanı Nazmi Ilıcalı, ‘Organik Tarımda Rastlantısal Hatalar için Algoritma Stratejilerini Geliştirme Projesi’yle Erzurum’un organik tarımda dünyada söz sahibi olacağını belirtti.

DATÜBB Başkanı Nazmi Ilıcalı, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın işbirliğiyle hazırlanan Organik tarımda rastlantısal hatalar için algoritma stratejilerini geliştirme projesinin bölge için çok önemli olduğunu söyledi. Organik tarım üretimi bakımından önemli potansiyele sahip olan kentte bu potansiyelin değerlendirilmesi için yerli üreticinin desteklenmesi gerektiğini kaydeden Ilıcalı, tarımda gelişmenin yerel üreticiye destek vermekle sağlanacağını, konvansiyonel tarımla pazara çıkmanın mümkün olamayacağını dile getirdi.

Proje kapsamında organik tarım kriterlerinin konulması, koyulan kriterlere üreticilerin uyması ve kriterlere uygunluğun izlenerek belgelenmesinin sağlanacağını ifade eden Ilıcalı, “Proje, Organik Tarım Türk Yönetmeliğine bağlı, ülke ve bölge koşullarına uygun olmak koşuluyla IFOAM, DEMETER, FİBL gibi sivil toplum kuruluşlarının özel kriterlerini örnek alıyor. Özel kriterleri, proje gereği akademisyenler, bu kuruluşların temsilcileri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı gözlemcisinin bulunacağı komite belirleyecek. Projyle, Türk organik tarımının gelişmesine katkı sağlanırken, organik gıda üretimi ve yaygılaştırılmasına katkı sağlayacağız. Bölgede organik ürünlere özel kriterler koyacak, çiftçilerimizi eğiteceğiz. Organik ürünlerin kalite standartları tüketiciler tarafından internet ortamından takip edilebilecek" diye konuştu.

Ekleme Tarihi
02.08.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Erzurum Organik Tarımda Dünyada Söz Sahibi Olacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız