Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 10 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Kırıkhan Sulama Birliği Başkanı D. Mehmet Şahin, tahta köprü barajından gelen suyun Kırıkhan'a ulaşmadığını, bu nedenle ekilen mahsullerin kurumak üzere olduğunu iddia ettiler. 
 
Şahin, tarımda sulama sorunun çözümlenmesi için yetkililerin daha duyarlı olması gerektiğini söyledi. 
 
Tahtaköprü Barajı'ndan Kırıkhan için bırakılan sulama suyunun ilçeye gelene kadar yüzde 50'sinin kaybolduğunu belirten Şahin, şöyle devam etti: 
 
"Tahtaköprü barajından ilçemiz için bırakılan sulama suyunun ilçemize ulaşana kadar yüzde 50'sinin kaybolması üzerine ektiğimiz mahsuller kurumak üzere. Baraj suyundan hiç hakkı olmayan Derme, Topuklu, Uzunok, Kızılcahöyük ve Çınar bentlerinin aşırı derecede su almasından dolayı Kırıkhan'da 17 köy, 6 mahalle ve 80 bin dekar arazi sahibi mağdur duruma düşmüş ve mahsulü kurumak üzeredir. Konu hakkında yetkili mercilere başvurumuzu yaptık. Eğer hemen önlem alınmazsa binlerce dönüm ekili arazi kuruyarak büyük bir zarara yol açacak. Onun için başta Hatay DSI ile Adana DSI Bölge Müdürlüğü olmak üzere yetkililerin hemen harekete geçmelerini ve ilçemizin hakkı olan suyun gelmesini sağlamalarını istiyoruz. " 
 
Sulama Birliği Başkanları, muhtarlar ve çiftçiler daha sonra hep birlikte İlçe Jandarma komutanlığına giderek bir kez daha Jandarma Komutanı Piyade Yüzbaşı Cemalettin Akyüz ile görüşerek sorunlarının çözümlenmesini istediler. 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
02.08.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Kırıkhan'da Tarımda Sulama Sorunu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız