Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
ASPİR 

Muş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Yıldız, aspir isimli bitkinin Muş Ovası'nı sevdiğini belirterek, aspirin Muş'ta yaygınlaştırılması için çalışma yapacaklarını ifade etti.
 
Yıldız, yaptığı açıklamada, bir çok çiftçinin aspirin ne olduğu konusunda bilgisi olmadığını belirterek, bu konuda çiftçileri bilinçlendireceklerini bildirdi. 
 
Aspirin yağ bitkisi olduğunu ve bakımının ise çok kolay olduğunu vurgulayan Yıldız, şöyle konuştu: "Muş'ta aspir bitkisi alternatif tarım ürünü olarak yetiştirilecek. Özellikle Muş'ta aspir ekimi yapılması, tarım verimliliği bakımından önemlidir. Kentte, taban suyu seviyesi yüksek olduğu için aspir bitkisinden verim elde edilir. 
 
Aspir bitkisi çiftçiyi fazla yormadan çok fazla sulama istemeden yetişen bir bitkidir. Muş Ovası'nda Aspirin diğer ürünlere alternatif ürün olarak yetiştirilmesi için çiftçilerimizi bilinçlendireceğiz. Aspir tarımı geliştikçe buna bağlı tarımsal sanayide gelişecek. Dolayısı ile tarımsal ürünlere bağlı sanayinin gelişmesi bölgenin kalkınmasında rol oynayacaktır. " 
 
Yıldız, Muş'ta özel bir tarım İşletmesi tarafından yapılan çalışma sonucu aspir ekiminin yapıldığını ve sonucun çiftçi adına sevindirici olduğunu da sözlerine ekledi. 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
02.08.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Muş'ta Aspir Bitkisi Alternatif Tarım Ürünü Olarak Yetiştirilecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız