Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

GİRESUN'DA 2011 ÜRÜNÜ YAŞ FINDIK PAZARA İNDİ -SAHİL YOLU KENARLARINDA 3 İLE 5 LİRADAN SATIŞA SUNULAN FINDIĞA, İLGİNİN GEÇEN YILLARA GÖRE DÜŞÜK OLDUĞU BELİRTİLİYOR -ZİRAAT ODASI BAŞKANI AKBAŞLI: -''OLGUNLAŞMADAN SATILAN FINDIK GİRESUN KALİTE FINDIK HAKKINDA OLUMSUZ DÜŞÜNCELER YARATABİLİR'' 

GİRESUN (A.A) - Giresun'da, 2011 ürünü yaş fındık pazarda satılmaya başlandı. 
 
     Fındık satıcısı Meise Dikmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki tezgahta 2011 yılı ürünü yaş fındık ve 2010 yılı ürünü fındıkların satışını yaptığını belirtti. 
 
     Havanın soğuk gitmesi nedeniyle fındığın geçen senelere oranla çok az olduğunu ifade eden Dikmen, ''Belki de geçen senenin çeyreği kadar fındığımız var. Olan fındığımız da yağmur nedeniyle döküldü. Ben de yıllardır ticaret yapan bir insan olarak, herkesten önce yaş fındığın satışına başladım'' dedi. 
 
     Yaş fındığı 4 ile 5 lira arasından sattığını, ancak pazarlık yapıldığında 3 liraya kadar düşebildiğini belirten Dikmen, şöyle konuştu: 
     ''Aslında yeşil fındığın alıcısı çok. İnsanlar 'sütlü' diye tabir ettikleri şekilde fındık istiyorlar. Kuru fındığı her yerde buluyorlar onun için taze fındık istiyorlar. İzmir'den, Artvin ve özellikle memleketinde fındık üretimi olmayan şehirlerin insanları yaş fındığı daha çok talep ediyorlar. İstanbul da bu şehirlerden bir tanesi.'' 
 
     Dikmen, geçen yıl ki talebin bu yıl olmadığını da sözlerine ekledi. 
     
     -ZİRAAT ODASI BAŞKANI AKBAŞLI- 
     
     Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı ise yol kenarında satılan yaş fındıkların toplam fındık içindeki payının çok az olduğunu belirtti. 
 
     Giresun'da ortalama 100 bin ton olan fındık üretiminin içinde yol kenarlarında satılan yaş fındığın en fazla 100 ton kadar olduğunu dile getiren Akbaşlı, ''Ancak yol kenarında satılan fındıklar eğer olgunlaşmadan satışa sunulursa bu durumda Giresun kalite fındık hakkında olumsuz düşünceler yaratabilir. Üreticimizi bu nedenle dikkatli olmaya çağırıyoruz'' diye konuştu. 

Ekleme Tarihi
02.08.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Giresun'da 2011 Ürünü Yaş Fındık Pazara İndi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız