Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

- 2011'DE FARKLI YERLERDE ORGANİZE EDİLEN TOHUMCULUK FUARLARI TARTIŞMAYA YOL AÇTI

- TÜRKTOB YÖNETİM KURULU BAŞKANI SES:

- "BİR YERDE TOHUMUN HABERİ GEÇİYORSA ORADA TÜRKİYE TOHUMCULAR BİRLİĞİ'NİN BİLGİSİ VE HABERİ OLMADAN YAPILACAK HER FAALİYET EKSİK, GÜDÜK VE AMACINA UYMAYAN BİR FAALİYET OLARAK DEĞERLENDİRİLİR" 

ANKARA (İHA) - Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) tarafından 17-20 Kasım 2011 tarihleri arasında İstanbul CNR Fuar Merkezi'nde düzenlenecek olan "Türkiye Tohum Teknolojileri, Tohumculuk, Fidancılık ve Süs Bitkileri Fuarı" ile ilgili çalışmalar tüm hızıyla sürerken Konya'da aynı isimle bir tohum fuarının organize edilmesi tartışmalara neden oldu.

Konya Valiliği ve Konya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün de destek verdiği ve 08-10 Eylül 2011 tarihleri arasında düzenlenecek fuara ilişkin açıklama yapan Türkiye Tohumcular Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Şafak Ses, "Bir yerde tohumun adı geçiyorsa orada Türkiye Tohumcular Birliği'nin bilgisi ve haberi olmadan yapılacak her faaliyet eksik, güdük ve amacına uymayan bir faaliyet olarak değerlendirilir" dedi.


VALİLİĞE VE İL MÜDÜRLÜĞÜ'NE MESAJ

TÜRKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Şafak Ses, Konya Valiliği ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Konya İl Müdürlüğü'ne de bir ticari rekabete alet olmamaları noktasında önemli uyarılarda bulundu. Ses, Türkiye'de tarım sektörü açısından yapılan her türlü faaliyetin takdirle karşılanması gerektiğine değinerek, "Konya'daki arkadaşların Sayın Valiliğimiz nezdinde gerçekleştirmek istedikleri böyle bir faaliyete ilk önce iyi niyetli yaklaşıyoruz fakat bizim TÜRKTOB olarak bu noktada söyleyeceklerimiz var. Bir

yerde 'tohum'un adı geçiyorsa orada Tohumcular Birliği'nin bilgisi, haberi ve desteği olmadan yapılacak her faaliyet eksik, güdük kalır. Aynı zamanda amacına uygun bir çalışma olarak algılanması zordur. Kaldı ki her halde Sayın Valimiz ve İl Müdürlüğü yetkilileri farkında olmadan bir ticari rekabete de taraf olma konumunda algılanabilirler" şeklinde konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün kendi elindeki denetim yetkisini fuara katılım konusunda baskı aracı olarak kullandığını belirten Ses, "Firmalara 'eğer bu fuara katılmazsanız denetimler konusunda daha sıkı davranırız' diyerek firmaları bizzat görüşmelerde üstü örtülü olarak zorladığı yönünde duyumlarımız mevcuttur" dedi.

Tohumculuk sektörünün yakın zamanlarda organize olmaya başladığını ifade eden Ses şunları kaydetti:

"Biz tohumculuk adı altındaki Türkiye Tohumcular Birliği olarak ilk fuarı düzenlemiş olmamız bu sene de ikincisini düzenlemiş olmamız bu konuda bir sürekliliğin işaretidir. Eğer bir yerde bir tohumculuk faaliyeti varsa onun ya başında ya desteğinde ya da uygun yerinde Tohumcular Birliği'nin olması şarttır. Biz zamanlama açısından ve bir ticari rekabete aynı zamanda Tohumcular Birliği içindeki bir takım kendi iç dengelerine yönelik bazı negatiflikleri taşıyacağına inandığımız Konya tohumculuk fuarının

gerçekleşmesi konusunda çekimser ve mesafeliyiz. Sektörün birliği ve bütünlüğü açısından eğer biz bu tavrı göstermezsek ünümüzdeki dönemlerde Türkiye Tohumcular Birliği Başkanlığında ve yönetiminde yapılacak olan tohum ihtisas farlarının büyümesini ve gelişmesini önler endişesi taşımaktayız. Dolayısıyla Konya'daki bu fuarı düzenleyen kurumlarımızı tenzih ederek tekrar diyorum ki iyi niyetli ama farkında olmadan sektöre faydası düşünüldüğünden az olacak ve hatta Tohumcular Birliği'nin organize etmiş

olduğu ve bundan sonra da edecek olduğu fuarlar konusunda bir yanlış anlaşılmaya sebep olacak bir adımı attıklarını düşünüyoruz. O yüzden biz ve üyelerimiz de Konya'daki tohumculuk fuarının destekçisi olamayacağımızı ifade etmek isterim." 

Ekleme Tarihi
03.08.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: 2011'de Farklı Yerlerde Organize Edilen Tohumculuk Fuarları Tartışmaya Yol Açtı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız