Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

 
 
Başkentte Dolu Ve Sağanağın Ekili Alanlara Zarar Vermesi 
 
GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK İL MÜDÜRÜ TEMEL: ''DÜN AKŞAMKİ DOLU VE SAĞANAKTAN EN ÇOK ÇUBUK İLÇESİNE BAĞLI GÜLDARPI, YENİCE, ESENBOĞA VE YAZIR MAHALLELERİ ZARAR GÖRDÜ'' -''MAHALLELERDE SALATALIK VE KARPUZ BAŞTA OLMAK ÜZERE SEBZE VE MEYVE EKİLİ TOPLAM 800 DEKAR ALANDA MADDİ ZARARIN MEYDANA GELDİ'' 

ANKARA (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Ankara İl Müdürü Muhsin Temel, dün akşamki dolu ve sağanaktan en çok Çubuk ilçesine bağlı Güldarpı, Yenice, Esenboğa ve Yazır mahallelerinin zarar gördüğünü belirterek, ''Mahallelerde salatalık ve karpuz başta olmak üzere sebze ve meyve ekili toplam 800 dekar alanda maddi zarar meydana geldi'' dedi. 
     Ankara'nın Çubuk ilçesinde, sağanak ve dolu nedeniyle zarar gören ekili alanlarda incelemelerde bulunan Temel, yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağmurun bazı bölgelerde doluya dönüştüğünü söyleyerek, Çubuk, Akyurt ve Mamak ilçelerinde sebze ve meyve ekili alanların zarar gördüğünü söyledi. 
 
     İlçenin en çok zarar gören Çubuk ilçesine bağlı Güldarpı, Yenice, Esenboğa ve Yazır mahallelerinde inceleme yaptıklarını anlatan Temel, şiddetli dolu yağışıyla birlikte oluşan hortum nedeniyle salatalık ve karpuz başta olmak üzere sebze ve meyve ekili toplam 800 dekar alanda maddi zararın meydana geldiğini bildirdi. 
 
     Temel, kaymakamlık ve ilçe müdürlüğünün oluşturduğu Hasar Tespit Komisyonu ile hızlı bir şekilde hasar tespitlerinin yapıldığını ve hazırlanan tespit raporunun kendilerine gönderildiğini belirten Temel, şöyle konuştu: 
 
     ''Biz bu raporu değerlendirip Bakanlığımıza göndereceğiz. 2090 Sayılı Yasa gereği vatandaşlarımızın Tarım Sigortası yaptırması gerekiyordu. Ancak alanda gördüğümüz kadarıyla vatandaşlarımız tarım sigortasını yaptırmamışlar. Bu vesileyle, üreticilerimizin yüzde 50'sini devletin ödediği tarım sigortalarını yaptırmaları gerektiği mesajını vermek istiyorum. Özellikle sigorta konusunda daha hassas olmaları gerekmektedir. Ancak biz bu konuyu Bakanlığımıza iletip vatandaşlarımıza, mağdur olan üreticilerimize herhangi bir destek sağlayabilir miyiz? Bunun takipçisi olacağız. Meydana gelen afet sadece Çubuk ilçemizle sınırlı değil, Mamak ilçemizin Kızılcaköy, Kocaköy bölgelerinde de aynı şekilde zarar vardır. Hepsini bir araya getirip Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak bir değerlendirmesini yapacağız.'' 
 
     Üreticilere geçmiş olsun dileklerini de ileten Temel, daha sonra Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Lokman Özden, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Acehan, İlçe Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Cengiz Akbayrak ile bir toplantı yaptı. 

Ekleme Tarihi
04.08.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Başkentte Dolu Ve Sağanağın Ekili Alanlara Zarar Vermesi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız