Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

 
 
Bursa’da göl ve göletlere 5 yılda 2 milyon 156 bin 350 balık yavrusu bırakıldı

Bursa’da sportif balıkçılığın geliştirilmesi amacıyla göl ve göletlere 5 yılda 2 milyon 156 bin 350 balık yavrusu bırakıldı.
 
Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kasım Piral, sportif avcılığın geliştirilmesi amacıyla; Bakanlık desteği ile il Müdürlüğü olarak her yıl göl ve göletlerde balıklandırma çalışması yapıldığını belirtti.
 
Sulama amaçlı yapılan göletlerin balıkçılığa kazandırılması çalışması ile atıl durumda olan kaynakların üretime kazandırılmak istendiğine dikkat çeken Kasım Piral, "Göletlerimizde farklı üretim modellerinin uygulanmasına imkân sağlayarak bu çerçevede ülkemizde eksikliği hissedilen sportif avcılık alanlarının Bursa’da da oluşturulması yönünde önemli bir adım attık. Bu çalışmalarla sportif avcılığın gelişmesi sağlanırken aynı zamanda rezervuarın popülâsyonunda da olumlu yönde gelişme sağlanmakta. Ayrıca yapılan bu çalışmalar ülkemizde yeni yeni gelişmekte olan sportif balıkçılık turizmi için alt yapı oluşturulmasına katkı sağlamaktadır." dedi. 
 
Vatandaşlardan doğal göl ve göletlere bırakılan yavru balıkların korunmasını isteyen Kasım Piral, balıkların büyüyerek en az bir kez üremesine fırsat sağlanması halinde ortamda doğal üreme döngüsü sağlanacağını söyledi.
 
Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kasım Piral, şöyle devam etti: "Bu amaçla 2006-2010 yılları arasında toplam 2 milyon 156 bin 350 adet sazan yavrusu doğal göl ve göletlere bırakıldı. Bu yılda Uluabat ve İznik Göllerine 80’er bin, Keles ilçesinde bulunan Baraklı Göletine 3 bin, Merkez Göletine 4 bin, Gököz Göletine 5 bin, Alpagut Göletine 3 bin, Dedeler Göletine 3 bin, Yağcılar Göletine 3 bin, Yenişehir ilçesinde bulunan Kavaklı Göletine 6 bin, Orhaniye Göletine 15 bin, Akbıyık Göletine 4 bin, Yeniköy Göletine 4 bin adet, İnegöl ilçesinde bulunan Yenice Göletine 4 bin, Karacabey ilçesinde bulunan Arız-Doğla Göletine 6 bin, Okçular Göletine 3 bin, İnkaya Göletine 6 bin, Mustafakemalpaşa ilçesinde bulunan Yalıntaş Göletine 6 bin ve Nilüfer ilçesinde bulunan Doğancı-Dağyenice Göletine de 10 bin adet olmak üzere toplam 245 bin adet sazan yavrusu bırakıldı.
 
Balıklandırması yapılan Doğancı-Dağyenice Göletinin Valilik tarafından turizm bölgesi ilan edilmesi ve bu amaçla proje çalışmalarının yürütülmesi açısından özel bir önem arz ettiğini anlatan Kasım Piral, "Müdürlüğümüzce yapılan bu çalışma ile ülkemizde geri durumda olmasına rağmen, turizm yönünden dünyada önemli bir yeri olan sportif balıkçılık turizmi yapılabilmesi yönünden bölgenin alt yapısına katkı sağlanması amaçlanıyor. Bursa olarak su ürünleri istihsali yönünden ülkemizde ilkleri başarmışlığın verdiği güvenle bu alanda da bir ilki gerçekleştirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Balıklandırma ve sportif avcılığı geliştirme amaçlı olarak bırakılan yavrular 5 yıl öncesine kadar aynalı sazan yavrusu iken, son 5 yıldır da damızlıkları ilimizden temin edilen kambur sazan yavrularından oluşmaktadır." şeklinde sözlerini tamamladı.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
05.08.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Bursa’da göl ve göletlere 5 yılda 2 milyon 156 bin 350 balık yavrusu bırakıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız