Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Gürsoy: 
 
 -''FINDIK FİYATLARI 3 YILDIR OLDUĞU GİBİ YİNE SERBEST PİYASADA ŞEKİLLENECEK, EĞER ÜRETİCİ UYANIKLIK YAPIP ÜRÜNÜNÜ HEMEN PAZARA İNDİRMEZ İSE FİYATLAR İSTEDİĞİ GİBİ YÜKSELİR''

ORDU (A.A) - Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Başkanı Necdet Gürsoy, fındık fiyatlarının 3 yıldır olduğu gibi serbest piyasada şekilleneceğini belirterek, ''Eğer üretici uyanıklık yapıp ürününü hemen pazara indirmez ise fiyatlar istediği gibi yükselir'' dedi. 
 
     Gürsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de bu yıl fındık rekoltesinin düşük olduğuna işaret etti. 
     Ordu'da rekoltenin neredeyse yarı yarıya düştüğünü söyleyen Gürsoy, ''Bana göre üretici bu durumu iyi değerlendirmeli, üretici ürününü hemen pazara indirmemeli'' diye konuştu. 
 
     Üreticilerin daha fındığını harmana dahi indirmeden kafalarında fiyatların ne olacağı sorusunun olduğunu vurgulayan Gürsoy, şöyle devam etti: 
 
     ''Şunu herkes çok iyi bilmeli ki fındık fiyatları 3 yıldır olduğu gibi bu yıl da serbest piyasada arz talep durumuna göre şekillenecek. Çünkü TMO ürün almayacak FİSKOBİRLİK'in de durumu belirsiz. Bu durumda fındık yine serbest piyasada işlem görecek. Fiyatının ne olacağını ise şimdiden kestirmek hiç mümkün değil. Bu fiyatı üreticinin arzı belirleyecek. Üretici ürününü erken pazara indirirse fiyatlar da ona göre belirlenir, eğer üretici uyanıklık yapıp ürününü hemen pazara indirmez ise fiyatlar da istediği gibi yükselir. Çünkü zaten rekolte az olduğu için ürün değer kazanacak. Bana göre üreticinin bu durumu fırsat bilerek iyi değerlendirmesi gerekir. Özellikle gurbetten gelen fındık üreticileri hemen ürününü satmaktan kaçınmalıdır.'' 
 
     Fındıkta sistemli fiyat politikasının mutlaka olması gerektiğini de ifade eden Gürsoy, ''Her yıl fındık fiyatları değişiyor. Bir yıl bakıyoruz fındık 2 lira, sonraki yıl bakıyoruz ürün 4 lira. Artık bu fiyat karmaşasının olmaması gerekiyor. Sistemli bir fındık politikasının olması şart. Yani ürün düzenli olarak her yıl artış göstermeli. Bunun olabilmesi için de yetkililerin devrede olması gerekiyor'' dedi. 
 
     Gürsoy, her şeye rağmen fındığın bu yıl arz talep durumuna göre 5 liranın üzerinde satılacağına inandığını sözlerine ekledi. 

Ekleme Tarihi
05.08.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Fındık Fiyatları 3 Yıldır Olduğu Gibi Yine Serbest Piyasada Şekillenecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız