Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Kadirli'de Erken Hasat

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, ilk kez zamanından önce Mısır hasadı yapıldığı bildirildi. 
 
Tekeli Köyü Muhtarı Mehmet Uçaroğlu, yaptığı açıklamada, eylül ayında hasadına başlanılacak olan mısırı, kurutma ilacı kullanarak bir ay öncesinden hasadını gerçekleştirdiklerini söyledi. 
 
Uçaroğlu, erken hasatta rekolte kaybı olmadığını ve sağlık açısından olumsuzluk yaşanmadığına dikkat çekerek, şunları kaydetti: 
"Şubat ortasında ekimi yapılan Mısır, havanın el verişsiz olması nedeniyle 25 gün geç topraktan çıktı. Topraktan çıktıktan 120 gün sonra hasadı yapılan mısıra, olgunlaştıktan sonra kurutma zehri sıktık. Normalde 1 ay sonra hasadı yapılması gereken Mısır böylece normal hasat zamanından bir ay önce toplanmış oldu. Dönüme bin 300 kilogram ürün elde ettik. Rekolte kaybı yaşanmadığı gibi ürünü 73 kuruşa sattım. Diğer mısırların biçilmesine yaklaşık 1 ay var. Bu bir ay içerisinde benim tarlam sürülerek dinlenecek. Diğer bir ürünü ekene kadar tarlamı nadasa bırakmış olacağım" 
 
İlçe Tarım Müdürü Fatin Rüştü Özeser de çiftçinin deneme amaçlı 20 dönüm arazide kurutma zehri sıkarak erken ürün elde ettiğini belirterek, "Çiftçimiz, 20 dönüm arazisinde uyguladığı yöntemle bir ay önce hasat yaptı. Verim kaybı yaşamayan çiftçimiz uygulamada başarılı olduğu görülmektedir. 1 aylık önce ekim yapmanın sonrası diğer ürün ekim dönemine kadar tarlasını nadasa da bırakmış oluyor" dedi. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
05.08.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Kadirli'de Erken Hasat




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız