Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Muş Tarım Müdürü Murat Yıldız 

Muş'ta Ürün Rekoltesinde Artış Yaşandı

Muş Tarım Müdürü Murat Yıldız, bu yıl ilkbahar mevsiminde etkili olan yağışların ürün rekoltesinde artış sağladığını söyledi. 
 
Yıldız, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, ilde şeker pancarı, buğday, karpuz ve ayçiçeği gibi tarımsal ürünlerin öne çıktığını belirterek, bahar ayındaki yağışların bu ürünlerde verimi artırdığını ifade etti. 
 
Tarımsal ürünlerin yanı sıra meraların da otlandığını anlatan Yıldız, "Bu hayvancılık açısından önem arz ediyor. Meralar bizim için çok önemli. Şuan meralarda, iyi derecede bir ot verimi var. Bitkilerimiz yüksek kalitede. Yağışlardan dolayı meralarımızın bu kadar gelişmesi, hayvancılık açısından da çok önemli" dedi. 
 
Meraların otlanmasıyla birlikte besicilikle uğraşan insanların maliyetlerinin düşeceğine dikkati çeken Yıldız, mühendislerin arazilerde olumsuz bir durumun olmaması için aralıklarla denetim yaptığını belirtti. 
 
Aylık rapor hazırlayarak bunu bakanlığa gönderdiklerini anlatan Yıldız, şunları kaydetti: 
 
"Son yaptığımız gözlemlerde bitkilerin gelişiminin normal seyrettiğini gördük. Yağışların bitkiler üzerinde olumlu gelişme yarattığını gözlemledik. Muş Ovası hayvancılık açısından da verimli. İl genelinde yaklaşık 250 bin civarında büyükbaş hayvan, 1 milyon 230 bin civarında küçükbaş hayvan var. Muş Ovası ilçeleriyle birlikte büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık alanında oldukça verimli bir ovadır. Bunun kıymetini biliyoruz. İnşallah bundan sonrada hayvancılık alanında ilimiz daha da iyileşecektir. " 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
06.08.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Muş'ta Ürün Rekoltesinde Artış Yaşandı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız