Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Çevre kirliliğini, zeytin ağacına çaput bağlayarak önledi 

Çevre kirliliğini, zeytin ağacına çaput bağlayarak önledi

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı bir turizmci tarihi Roma kalesi duvarına pislik dökümü ve tuvalet yapımını, bölgedeki bir zeytin ağacına çaput bağlayarak önledi.
 
    Side Selimiye Apart Otel Sahibi Mehmet Çelikten, alkolik ve kendini bilmez kişilerin konaklama tesisinin 120 metre yanında bulunan tarihi Roma Kartal Kalesi'nin ön duvarı ve içine tuvaletlerini yapması ve evsel atık atılmasını ilginç bir yönteme başvurarak önlediğini söyledi. Sideli turizmcinin yöntemi bölgeye tatile gelen turistleri de güldürdü. Çelikten, başvurduğu yöntemin ise kale duvarı önünde bulunan zeytin ağacına çaput bağlamak olduğunu söyledi. Bu durumun bölgeyi kötü amaçları için kullananlarca farklı yorumlandığını ve burasının kutsal mekan zannedildiğini belirten Çelikten şöyle konuştu:
 
    "Batıl inançları alaya almak için yaptığım şaka yollu çaput bağlama işi halkımızın batıl inançlar hususunda ne durumda olduğunu gösterdi. Üzüldüm. Zeytin ağacına çaput bağladıktan sonra kendini bilmez kişiler kale duvarı önü ve içine tuvaletlerini yapmayı bir anda kesti. Kale duvarı yanına önceleri çöp atılıyordu. Atılmaz oldu. 21'nci yüzyılda halen insanlarımız böylesine batıl inançlara inanması beni üzdü. Pislik atılmaması için 2 defa uyarı levhası astım kimse dikkate almadı ve çöplerini atmaya devam etti. Zeytin ağacına eski bir çaput bağlayınca kale duvarına pislik atma sona erdi. Zeytin ağaçına çaput bağlayınca insanlar artık 'çarpılırız' korkusuyla çöplerini atmıyor, tuvaletlerini yapmıyor. Yoldan geçen bazı insanların kale duvarı dibinde çökerek dua etmelerini görünce kendimi gülmemek için zor tutuyorum."(CİHAN)

Ekleme Tarihi
07.08.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Çevre kirliliğini, zeytin ağacına çaput bağlayarak önledi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız