Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Bursa siyah inciri bayrama yetişecek 

Bursa siyah inciri bayrama yetişecek

Bursa'nın siyah incirinin bu seneki hasadı yoğun yağışlar nedeniyle geç yapılacak. Osmangazi Yıldırım Ziraat Odası Başkanı Ahmet Doğan, meşhur incirin, bayram sofralarına yetişeceğini söyledi. 
 
Siyah incirin üretim alanının ağırlıklı kısmının Osmangazi’ye bağlı köylerde gerçekleştirildiğini dile getiren Ahmet Doğan, şunları ifade etti: "Bursa Siyah İnciri gerek ihracat potansiyeli gerekse Türk damak tadına hitabı nedeni ile hasadı takip edilen ürünlerin başında geliyor. Kış aylarındaki yoğun yağışlar sebebiyle diğer birçok ürün gibi Bursa Siyah İnciri’nin hasadı da geçen yıla göre 15 ile 20 gün arasında geriye gitti. Yağış etkeni olmasaydı iftar sofralarında yerini almasını beklediğimiz Bursa Siyah İnciri kesim tarihinin açıklanmasının ardından bayramla birlikte pazarlardaki yerini alacaktır."
 
Hasatla ilgili olarak Ethaphon kullanımına tüm üreticilerin dikkat etmesi gerektiğine vurgu yapan Doğan, "Geçen yıl Valimiz Sayın Şahabettin Harput’un önderliğinde Ethaphon kullanımı konusunda çok ciddi adımlar attık ve Bursa Siyah İnciri’ni ihracatın yıldızı haline getirdik. Bu yıl da Ethaphon kullanımı konusundaki dikkatimizi devam ettireceğiz. Bu yıl kesim kontrol ekiplerine üreticilerden de bir üyenin dahil edilmesi de son derece olumlu bir gelişme. Bizlerde üreticilerimizle diyalogumuzu sıkı tutarak saha da kendilerine her türlü teknik desteği sunmaya çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
07.08.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Bursa siyah inciri bayrama yetişecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız