Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

 

 
GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep'in Araban ilçesinde yetişen meşhur Araban kavunu tarlada dalında 50 kuruştan yok satıyor.

Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan, tarlada dalında 50 kuruştan yok satan meşhur Araban kavununun bu yıl çiftçisinin yüzünü güldürdüğünü belirterek, "Peygamberimiz kavun için, ‘iç organları temizler’ derken daha yüzyıllar öncesinde kavunun kanı temizleyici özelliğini anlatmış. Günümüzde Avrupa ve Amerika'da doktorlar tarafından yararları tescil edilen kavunun en önemli özelliği kandaki zehirli maddeleri atmasıdır. Kavunu, İbni Sina ve Davudi Antaki gibi eski hekimler de övmüş ve faydalarını eserlerinde anlatmışlar" dedi.

Kavunun yüzde 95’inin su olduğunu, A, B1 ve C vitaminleri, meyve şekeri, selüloz, azotlu ve yağlı maddeler içerdiğini dile getiren Doğan, "Kavun cildi tazeler, canlılık ve güzellik kazandırır. İsmi estetik tarihine geçen ünlü güzellerin ve artistlerin pek çoğu ciltlerindeki gerginlik ve tazeliği kavuna borçlu olduklarını söylerler" diye konuştu.

Doğan, Araban ovasında, her türlü hastalıklardan uzak yetiştirilen meşhur Araban kavununun pazara indiğini ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini sözlerine ekledi.

Arabanlı çiftçilerden Şıh Mehmet Bazlama da, Araban ovasında yetişen meşhur Araban kavununun bu yıl tarlada dalında kilogramı 50 kuruştan satışı nedeniyle çiftçisine iyi para kazandırdığını belirterek, "Araban ovasında bilinçli çiftçilik ve tarım işçiliği ile tamamen organik olarak yetiştirilen tüm yurt genelinde tadı ve lezzeti ile meşhur Araban kavununun her yıl ülkenin her bölgesinde sürekli pazarı hazır, alıcısı bol bir üründür" şeklinde konuştu.

Ekleme Tarihi
08.08.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Araban Kavunu Dalında 50 Kuruştan Yok Satıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız