Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
incir 

Yılın İlk Taze İncirleri Yollarda Alıcı Buluyor

Ege Bölgesinin en önemli ürünlerinden biri olan ve özellikle Aydın ve çevresinden yetişen taze incir (ilek), yol güzergahlarında alıcılarını bekliyor.
Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü Müdürü Ramazan Özkan, geçen yıl ilk incirin 25 Temmuz'da toplandığını hatırlatarak, iklim değişikliği nedeniyle bu yıl incirin 10 gün gecikmeli olarak toplanmaya başlandığını kaydetti. 
Özkan, şu görüşleri dile getirdi: 
"İncirlerin döllemesinde kullanıldığımız ileklerin birincisini 16 Haziran'da, ikincisini ise 25 Haziran'da yaptık. İncir, yaklaşık ilek tarihinden 45 gün sonra erginliğe ulaşır ve toplanmaya başlanır. Şu anda Aydın genelinde incirde herhangi bir sıkıntı yok. Her şey normal gidiyor. Ancak üç gündür poyraz yeli esintisi yok. Bunun yerine deniz yeli esintisi oluyor, bu esinti devam edecek olursa incire zarar verebilir. " 
Yılın ilk incirinin fiyatının 3 lira olarak belirlediklerini ifade eden Özkan, "Yılın ilk inciri olduğu için biz fiyatını 3 lira olarak belirledik. Ancak pazarda ve yol kenarlarında 4-5 liraya kadar satanlar var. Yeni olması nedeni ile fiyatlar yüksek olsa da ilerleyen günlerde incirin çoğalmasıyla fiyatlar istenilen seviyeye inecektir' 'dedi. 
Özkan, incir işi ile uğraşan çiftçileri, her gün mutlaka incir bahçesine giderek herhangi bir hastalık olup olmadığını kontrol etmeleri yönünde uyararak, kendilerinin müdahale etmelerinin mümkün olmadığı gelişmeleri ilçe tarım müdürlüklerine bildirmelerini istedi. 
Aydın-İzmir karayolu güzergahında sergi açarak taze incir satan Nevzat Mutlu da, incirin gerçek anavatanının Germencik ilçesi olduğunu, burada yetişen incirin yurtiçi ve dışında çok iyi tanındığını söyledi. 
Mutlu, " Germenciğin en güzel incirlerini gelen gidene takdim ederek satıyoruz. Hem ekmek parası kazanıyoruz, hem de ülke ekonomisine katkıda bulunarak bu doğal, kutsal meyvenin tanıtımını yapıyoruz. " dedi. 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
09.08.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Yılın İlk Taze İncirleri Yollarda Alıcı Buluyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız