Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Doğru Depo Yüksek Kazanç' Projesi Hayata Geçiriliyor
 
MANİSA (İHA) - Kırkağaçlı kavun üreticisinin, kavunu daha uzun süre muhafaza ederek daha yüksek gelir elde edebilmesi için, Zafer Kalkınma Ajansı'na sunulan ‘Doğru Depo Yüksek Kazanç’ projesi sözleşmei imzalandı.518 bin liralık projeye 453 bin lira hibe verildi.
 
 
 
Merkezi Kütahya'da bulunan Manisa, Uşak ve Afyonkarahisar illerini kapsayan TR33 bölgesi için Bölgesel Potansiyeli Harekete Geçirme programı başlığı altında sunulan Mali Destek Programı kapsamında tahsis edilen 20 milyon liralık destekten, Kırkağaç Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı'nca hazırlanan 'Doğru Depo Yüksek Kazanç' projesi de nasibini aldı. Proje, 370 eser içinde aldığı 76 puanla 12. sırada, kamu kurum ve kuruluşları arasında Manisa ilinde 1. sırada yer alarak 453 bin lira hibe desteği almaya hak kazandı.
Projenin sahibi olan Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Kaymakam Ali Sırmalı, Proje Koordinatörü İlçe Tarım Müdürü Vet. Hekim Melikşah Taşkın ve proje idari sorumlusu birlik genel sekreteri Mustafa Tıpırtın ile birlikte Zafer Kalkınma Ajansı'nın merkezi olan Kütahya’da sözleşme imzaladı. Kaymakam Ali Sırmalı, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Özmen’i ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdi.
Kaymakam Sırmalı, Zafer Kalkınma Ajansı'nın Mali Destek Programı'na müracaatı kabul edilmeyen bir vatandaşın itirazı nedeniyle projenin uygulanmasında mahkeme kararı ile bir gecikme yaşandığını belirterek, "İlçemiz için çok önemli olan bu projeye bizim dışımızda gelişen olaylar nedeniyle gecikmeli olarak devam ediyoruz. Zafer Kalkınma Ajansı yönetim kurulunun, projelerin Mali Destek Programı kapsamında desteklenmesine devam kararı ile 'Doğru Depo Yüksek Kazanç' adlı projemize hız verdik. Bugünden itibaren yoğun bir çalışma yaparak kavunun hasat dönemine yetiştirmeyi planlıyoruz. Bu yıl havaların yağışlı olması nedeniyle kavunlar Eylül ayı başında hasat edilmeye başlanacak. Eylül ayı sonu gibi hazır olmasını hedeflediğimiz depolarımızı daha önceden belirlenen üreticilerimize tahsis edeceğiz." diye konuştu.
Projenin hayata geçirilmesi ile dünyaca meşhur Kırkağaç kavununu, nefaset ve tadında değişiklik olmadan Mart-Nisan aylarına kadar muhafazasının sağlanabileceği, kavunun bu aylara kadar muhafaza edilmesi ile üreticinin elde edeceği gelirin katlanarak artacağı belirtildi. Ayrıca proje kapsamında yurtdışı pazarı bulunması için görüşmeler yapıldığı bildirildi.

Ekleme Tarihi
10.08.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Doğru Depo Yüksek Kazanç' Projesi Hayata Geçiriliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız