Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 08 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Şili 

ŞİLİ'NİN ACI BİBERİ ÇİFTÇİNİN CEBİNİ TATLANDIRIYOR -YENİŞEHİR'DE YAKLAŞIK 2 YIL ÖNCE ÜRETİMİNE BAŞLANAN ŞİLİ BİBERİNİN İHRACATI 2 BİN TONA ULAŞTI


YENİŞEHİR (A.A) - Bursa'nın Yenişehir ilçesinde yaklaşık 2 yıl önce üretimine başlanan Şili biberinin ihracatı, 2 bin tona ulaştı.
     Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yıldız, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, acı Şili biberinin Türkiye'de 5-6 yıldır üretildiğini söyledi.
     İlk üretimin Antalya'da başladığını ifade eden Yıldız, Hollandalı bir firmanın tohumunu getirdiği Şili biberine sebze üretimiyle önde gelen Yenişehir'in de talip olduğunu anlattı.
     Yıldız, Yenişehirli çiftçilerin Şili biberiyle 2 yıl önce tanıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:
     ''Oldukça acı olan biber iç piyasada tüketilmiyor, tamamı ihracata gidiyor. Yenişehir'de 2 yıl içinde üretim ve ihracat 2 bin tona ulaştı. Diğer biberlere göre verimi düşük ancak fiyatı yüksek. Şu anda çiftçiden kilosunu 2,5-3 lira aralığında alıyoruz. Çiftçi, düşük verime üzülse de fiyatla teselli buluyor.''
     Şili biberinin tamamının Avrupa ülkelerine gönderildiğini dile getirerek, Antalya bölgesinden de yoğun şekilde bu ürünün ihracatının yapıldığını bildirdi.
     Yıldız, yaklaşık bir aydır yaşadıkları biber ihracatındaki sorunun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın analiz zorunluluğunu yüzde 100'den yüzde 10'a çekmesiyle çözüldüğünü vurgulayarak, ihracatın artarak süreceğini söyledi.

Ekleme Tarihi
11.08.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Şili'nin Acı Biberi Çiftçinin Cebini Tatlandırıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız