Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
ET ÜRETİCİLERİ İFTAR BÜTÇESİNİ SOMALİ 

Et Üreticileri İftar Bütçesini Somali'ye Bağışladı
 
ETBİR YÖNETİM KURULU, İFTAR BÜTÇESİ DAHİL TOPLANAN 15 BİN LİRAYI SOMALİ'YE BAĞIŞLAMA KARARI ALDI

İSTANBUL (A.A) - Et Üreticileri Birliği (ETBİR) Yönetim Kurulu, geleneksel olarak düzenledikleri iftar bütçesi dahil toplanan 15 bin lirayı Somali'ye bağışladı. 
     ETBİR'den yapılan açıklamaya göre, Yönetim Kurulu, sektör mensuplarını bir araya getirmek üzere düzenlenen yaklaşık 200 kişilik iftar yemeğini iptal ederek, bütçesinin Somali'ye bağışlanmasına karar verdi. 
     ETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yücesan, Yönetim Kurulu Üyesi Emin Arslan ve Genel Sekreter Ayla Torun, iftar bütçesi ile birlik üyelerinin desteğiyle toplanan yardımlardan oluşan 15 bin liralık çeki, Türk Kızılayı Marmara Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi Müdürü Ahmet Güzel'e verdi. 
     Ahmet Güzel, sivil toplum kuruluşlarının bu tür desteklerinin kendilerini daha da güçlendirdiğini ve mutlu ettiğini belirterek, Kızılay'ın Somali'ye insani yardım kampanyası kapsamında yaptığı yardım organizasyonu hakkında bilgi verdi. 
     Marmara Bölgesi'ndeki 10 ilin ayni yardımlarının lojistik merkezinde toplandığını ve ikinci geminin bu hafta yola çıkacağını belirten Güzel, Mogadişu'da Türk ekipleri ve yardımlarının coşkuyla karşılandığını anlattı. 
     Vatandaşların yardımlarını kolilerle merkeze ulaştırdıklarını kaydeden Güzel, merkezin bulunduğu semtteki küçük çocukların bile harçlıklarını biriktirerek aldıkları gıda maddelerini koli yaparak merkeze getirdiğini belirtti. 
     Kızılay'ın ayrıca Kenya ve Sudan'da da sağlık hizmeti vermeye devam ettiğini kaydeden Ahmet Güzel, Türkiye'nin Somali'ye yardımda uluslararası alanda önde olduğunu ve devletin uzun vadede daha kalıcı çözümlerle Somali'ye destek olmayı hedeflediğini bildirdi. 
     Ahmet Yücesan da özellikle Ramazan ayında kamuoyunda oluşan Afrika ile ilgili hassasiyeti gözlemlediklerini ifade ederek, üyelerinin de katkılarıyla Somali'ye destek vermek istediklerini kaydetti. 
     Yücesan, ETBİR tarafından toplanmaya devam eden bağışların, bayram öncesinde yine Kızılay'a teslim edileceğini belirtti. 

Ekleme Tarihi
14.08.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Et Üreticileri İftar Bütçesini Somali'ye Bağışladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız