Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Olta Balıkçılığı Sezonu Başladı 

Olta Balıkçılığı Sezonu Başladı
 
OLTAYLA AVLANARAK TEZGAHLARI SÜSLEYEN PALAMUTUN, TANESİ 7,5-10 LİRADAN SATIŞA SUNULUYOR 
 
ZONGULDAK (A.A) - Zonguldak'ta olta balıkçılığı av yasağının kalkmasıyla birlikte tezgahları süsleyin palamutun tanesi 7,5-10 liradan satışa sunuluyor. 
 
     Alınan bilgiye göre, denizlerde 1 Mayıs'ta amatör balıkçılar için başlayan av yasağı bugün sona erdi, profesyoneller için de 1 Eylül'de sona erecek. 
 
     Zonguldak'ta gece yarısından sonra avlanmaya çıkan amatör balıkçıların oltalarına takılan 7,5-10 lira arasında satışa sunulan palamutlar, tezgahlarda yerini almaya başladı. 
 
     1 Eylül için hem ağ hem de çapari hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, sezonun açılmasıyla 'Vira Bismillah' demek için gün sayıyor. 
 
     Kentte yaklaşık 60 yıldır balıkçılık yapan Mehmet Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl ilk kez olta balıkçılığı yasağı getirildiğini söyledi. 
 
     Yasağın bugün itibarıyla sona erdiğini, kendilerinin ise daha çok 1 Eylül'e hazırlık yaptıklarını anlatan Avcı, şöyle dedi: 
 
     ''Deniz suyu soğuk olduğundan balık çok fazla yok. Ama deniz suyu sıcak olursa balık çıkar, burada olmaz da başka kentte çıkar. Nereden çıkarsa çıksın biz de ona göre kamyonumuzla, buzhanemizle ilgili hazırlığımızı yaptık. Balık Türkiye'nin neresinde çıkarsa çıksın 8 saatte Zonguldak'a gelir. Sezon olarak 10 Ekim'e kadar palamut çıkar, ondan sonra hamsi başlar. Bu sezon balığın bol olması bekliyoruz, ona göre yatırımlarınızı yaptık.'' 
 
     Balıkçı çarşısında tezgahları süsleyen palamutun tanesi 7,5-10 lira, hamsi, mezgit ve barbunun kilogramı 10 lira, levrek ve çupranın 18 lira, mercanın 10 lira ve karidesin kilogramı 30 liradan satışa sunuluyor. 

Ekleme Tarihi
16.08.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Olta Balıkçılığı Sezonu Başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız