Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

 
 
Balıkçılar 1 Eylül'de ''Vira Bismillah'' Diyecek
 
KARADENİZ'E KIYISI BULUNAN İĞNEADALI BALIKÇILAR YENİ SEZONDAN UMUTLU -40 YILDIR BALIKÇILIK YAPAN SAĞLAM: ''SON 10 YILIN EN İYİ BALIKÇILIĞINI BU SEZON YAPACAĞIZ'' 
 
KIRKLARELİ (A.A) - Özgün Tiran - Karadeniz'e kıyısı bulunan Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde balıkçılar, '''Vira Bismillah'' diyebilmek için umut ve heyecanla 1 Eylül'ü bekliyor. 
 
     İğneada'da balıkçılar, teknelerine ve ağlarına bakım yaparak, sezona hazırlanıyor. Balıkçıların limanda umut ve heyecanla süren hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. 
 
     İğneada'da 40 yıldır balıkçılık yapan Veysel Sağlam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teknelerde son rötuşların yapıldığını ve sezondan çok umutlu olduklarını söyledi. 
 
     Karadeniz'de balık bolluğu yaşandığını ifade eden Sağlam, balık bolluğunun sinyallerini şimdiden aldıklarını kaydetti. Tekne bakımlarının yanı sıra ağlarını da onardıklarını bildiren Sağlam, gelişen teknolojinin balıkçıları tedirgin ettiğini vurguladı. 
 
     Büyük teknelerin sonar cihazıyla avlandıklarını anlatan Sağlam, şöyle devam etti: 
 
     ''Büyük tekneler sonar cihazları ve büyük ağlarla avlanıyorlar. Bu da bizim gibi küçük balıkçıları olumsuz etkiliyor. Büyük tekneler bizleri korkutuyor. Şuanda hazırlıklarımızı tamamlamak üzereyiz. Son 10 yılın en iyi balıkçılığını bu sezon yapacağız. Geçen yıl balıkçılık biraz kötüydü. Ancak masrafımızı kurtarabildik. Bu yıl inşallah borçlar kapatılacak, balıkçıların da yüzü uzun bir aradan sonra ilk kez gülecek.'' 
 
     8 metrelik balıkçı teknesinin çürüyen tahtalarını onaran Cumali Durmaz da denizde balığın bol olduğunu, diğer bir balıkçı Suat Yorulmaz ise severek yaptıkları balıkçılığın bu sezon yüzlerini güldürmesi için dua ettiğini söyledi. 
 
     İğneada Limanında 75 kadar balıkçı geçimini denizden sağlıyor. 

Ekleme Tarihi
16.08.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Balıkçılar 1 Eylül'de ''Vira Bismillah'' Diyecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız