Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Balıkçılar Yeni Sezona Hazırlanıyor 

Balıkçılar Yeni Sezona Hazırlanıyor

 SAMSUN'DA BİNLERCE BALIKÇI, 1 EYLÜL'DE KALKACAK AV YASAĞI ÖNCESİNDE AĞLARINDA VE TEKNELERİNDE SON HAZIRLIKLARINI YAPIYOR -BALIKÇILARDAN YENİ SEZONDA PALAMUTUN BOL OLACAĞI MÜJDESİ
 
SAMSUN (A.A) - Samsun'dan binlerce balıkçı, 1 Eylül'de kalkacak olan av yasağı öncesinde ağlarında ve teknelerinde son hazırlıklarını yapıyor. 
 
     Samsun'un 19 Mayıs ilçesi Dereköy Limanı'na demir atan balıkçı teknelerinde hazırlıklar devam ediyor. Balıkçılar, ağlarını ve teknelerini onararak sezona hazırlanıyor. 
 
     45 yıldır balıkçılık yapan Ömer Akbaş, Gırgır adı verilen teknelerin av sezonunu 1 Eylül'de, trollerin ise 15 Eylül'de açacağını söyledi. 
 
     Yeni sezonda palamutun bol olacağının tahmin edildiğini belirten Akbaş, şunları kaydetti: 
 
     ''Şuan arkadaşlarımız balık yoğunluğunu tespit etmek için istavrit avına çıkıyor. Çapara da istavritin bol olduğu gözüküyor. Bu da palamut balığının bol olacağına işarettir. İnşallah sezon iyi geçecek. Geçen yıl sezon oldukça verimsiz geçti ve umduğumuzu bulamadık. Bu yıl palamudun yanı sıra Hamsi ve Çaça'nın da denizden bol çıkacağını düşünüyoruz. Eğer bol çıkarsa vatandaşımızda ucuz balık yiyecektir ama vatandaşın mazotun pahalı olması nedeniyle ucuz balık yemesi biraz zor.'' 
 
     Teknesinde son hazırlıklarını yapan Ahmet Seyfi ise, bu yıl palamutun bol olacağını umut ettiklerini belirtti. 
 
     Doğu Karadeniz'de özellikle Trabzon ve Hopa tarafında palamudun bol gözüktüğünü ifade eden Seyfi, ''Doğu Karadeniz'de palamudun gözükmesi her tarafta bol olacağının göstergesidir. Bu yıl en kötü şartlarda palamutun tanesi 5 TL'den satılır ve vatandaşımız ucuz balık yeme imkanı bulur'' diye konuştu. 
 
     Karı koca balık ağlarını tamir eden İsmail ve Sevim Daracı çifti de, trollerle ava çıktıklarını belirterek, ''Palamutun bol olduğunu tüm balıkçılar söylüyor. Geçen yıl çok azdı. Biz umudumuzu palamuta bağladık. Bol olacağı düşüncesi ile ağlarımızı onarıyoruz. Teknemizde küçük sorunlar vardı onları da tamamladık. Sezon açılır açılmaz 'vira bismillah' diyeceğiz'' şeklinde konuştu. 

Ekleme Tarihi
17.08.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Balıkçılar Yeni Sezona Hazırlanıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız