Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Çay İşletmeleri Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu 

ÇAYKUR, Temmuz ayı yaş çay bedellerini ödemeye başladı
 
Çay İşletmeleri Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Temmuz ayında alınan 125 bin 520 ton yaş çayın karşılığı olan 123 milyon liranın, bugünden itibaren üreticilere ödenmeye başlandığını bildirdi.
 
    Sütlüoğlu, düzenlediği basın toplantısında, ikinci sürgünün sonlarına gelindiğini ifade etti. Sütlüoğlu, birinci sürgün olan Mayıs ayında 38 bin 550 ton alındığını ve bunun ödemesinin Haziran ayında yapıldığını, ayrıca Haziran ayında üreticiden alınan 194 bin 103 ton yaş çay bedelinin ödemelerinin ise Temmuz ayında tamamlandığını söyledi.
 
    Temmuz ayında, üreticiden alınan 125 bin 520 ton yaş çay karşılığında tahakkuk eden 123 milyon liranın ödenmesine bugünden itibaren başlandığını söyleyen Sütlüoğlu, bu ay sonuna kadar Temmuz ayına ait çay paralarının tamamının ödeneceğini ifade etti. Sütlüoğlu, yaş çay alımlarına devam ettiklerini belirterek, sözlerine şöyle devam etti: 
 
    “ikinci sürgünde toplam çay miktarı 209 bin ton civarında oldu ve bu miktar sürgün sonunda 220 ila 230 bin ton civarında gerçekleşmesini tahmin ediyoruz. 2011 yılı genel toplamda ise alınan yaş çay miktarı ise 14 Ağustos itibariyle 447 bin 270 tona ulaştı. Müstahsilimize, ikinci sürgünde gösterdiği duyarlılığa teşekkür ediyoruz. İkinci sürgünde kalitemiz oldukça düzelmiştir. Kalitenin yaprakta başladığı gerçeğini müstahsilimize bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Biz müstahsilimizi üzmeden ödemeleri yapıyoruz. Bu ödemeleri yapmak da büyük fedakarlıklar sonucu oluşuyor.” (CİHAN)

Ekleme Tarihi
17.08.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: ÇAYKUR, Temmuz ayı yaş çay bedellerini ödemeye başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız