Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
BALIK ÇİFTLİĞİ 

Deniz Yüzeyi Kiralarının Düşürülmesi
 
İZMİR DENİZ TİCARET ODASI BAŞKANI DOLOGH: ''ALINAN KARAR İLE YATIRIMLARIN ÖNÜ AÇILDI''
 
İZMİR (A.A) - İzmir Deniz Ticaret Odası Başkanı Geza Dologh, deniz yüzeyi kiralarının 4500 liradan 400 liraya düşürülmesi kararıyla yatırımların önünün açıldığını bildirdi. 
 
     Dologh, yaptığı yazılı açıklamada, deniz yüzeyi kira bedelleriyle ilgili rakamların düşürülmesini ''doğru bir karar'' olarak nitelendirerek, bu kararın ardından yatırımların artacağını ancak balık çiftlikleriyle ilgili yer seçimi yapılırken dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. 
 
     Balık çiftlikleriyle ilgili yatırımlar sırasında sahilden ve turizm tesislerinden uzak yerler seçilmesi gerektiğini kaydeden Dologh, ''Çevre ve Orman Bakanlığının, 'Denizlerde Balık Çiftliklerinin Kurulamayacağı Hassas Alan Niteliğindeki Kapalı Koy ve Körfez Alanlarının Belirlenmesine İlişkin Tebliğ'i 24 Ocak 2007 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğe göre balık çiftliklerinin kıyıdan 1.100 metre uzaklıkta ve derinliği 30 metre olan yerlerde kurulması gerekiyor. Balık çiftlikleri istenilen şartlar dikkate alınarak kurulur ve prosedürlere uyulursa, gündemde olan 'çevreyi kirletiyorlar' görüşlerinin de ortadan kalkacağına inanıyorum''görüşünü bildirdi. 
 
     Dologh, kira bedellerinin düşürülmesi için girişimlerde bulunan ve çalışmanın hayata geçirilmesine katkı sağlayan Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan'a ve emeği geçenlere teşekkür etti. 

Ekleme Tarihi
17.08.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Deniz Yüzeyi Kiralarının Düşürülmesi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız