Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 Malatya'da Kayısı Üreticisi Afetlere Karşı Destekleniyor 
 
MALATYA GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ, KAYISININ DON VE DOLU GİBİ AFETLERDEN ETKİLENDİĞİ YILLARDA KAYISI ÜRETİCİSİNİN ZARARININ AZALTILMASI İÇİN HER İLÇEDE 4 MEYVEYİ DESTEKLİYOR -12 MEYVEYİ DESTEKLENECEK ÜRÜN KAPSAMINA ALAN İL MÜDÜRLÜĞÜ, 655 YENİ MEYVE BAHÇESİNİN KURULMASINI SAĞLADI
 
MALATYA (A.A) - Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, kayısının don ve dolu gibi afetlerden etkilendiği yıllarda kayısı üreticisinin zararının en aza indirilmesi için her ilçede 4 meyveyi destekliyor.
 
     Toplam 12 meyveyi desteklenecek ürün kapsamına alan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 655 yeni meyve bahçesinin kurulmasını sağladı.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Malatya'daki tarımsal potansiyelin tamamını harekete geçirmeye çalıştıklarını belirterek, iki yıldır kayısı üreticisinin uğradığı zararları azaltmak için alternatif meyve desteği sağladıklarını söyledi.
     Kayısının don ve doludan etkilendiği yıllarda üreticinin mağdur olmaması için kayısıyı destekleyici ürünler belirlediklerini anlatan Aygül, şöyle dedi:
     ''Kayısının yanına ilave olarak 12 tane daha ürün belirledik. Elma, kiraz, armut, şeftali, ceviz, üzüm, dut, böğürtlen, çilek, badem, erik ve narı destekliyoruz. Her ilçede 4 ürünü destekliyoruz. İlçenin kapasitesine ve potansiyeline göre ya da üretim özelliğine göre destekleme yapıyoruz. Bu kapsamda örnek bahçeler tesis etmekteyiz. Bu iki yıl içerisinde toplam tesis ettiğimiz örnek bahçe sayısı 655 oldu. Hedefimiz bin 100 bahçe oluşturmak. Çiftçilerimize verimi düşük, pazar problemi olan ürünlerin yerine, pazar payı yüksek ürünleri benimsetmek istiyoruz.''
     Aygül, sonbaharda yine bahçe tesisine devam edeceklerini, bu bahçelerin sayısının artması sonucu 10 yıl sonra kayısı kadar olmasa bile en az onun yarısı kadar Malatya'ya gelir sağlayacağını belirtti. 

Ekleme Tarihi
18.08.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Malatya'da Kayısı Üreticisi Afetlere Karşı Destekleniyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız