Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Tariş, Çin'e 8 ayda 160 ton incir yolladı

Tariş İncir Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karazor, "Yeni sezonda bu ülkeye ihracat hedefimiz bin ton olacak" diye konuştu


Bu yıl başında Çin pazarına giren Tariş İncir Birliği, 8 ay gibi kısa sürede Çinlilere 160 ton Ege inciri yedirmeyi başardı. Tariş, önümüzdeki günlerde başlayacak yeni sezonda ise ihracat hedefini bin tona çıkardı. 

Tariş İncir Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karazor, pazarları çeşitlendirmek için yılbaşında 2 konteynerlik anlaşma yaparak girdikleri Çin pazarında iyi bir trend yakaladıklarını açıkladı. Pazara İzmir'de doğan ve Çin'de yaşayan bir Türk aracılığı ve Çinli bir bayi ile girdiklerini söyleyen Karazor, "Çinlilere Tariş markası ile ürün gönderiyoruz. Ürünlerimiz orada Türk inciri olarak tanıtılıyor ve satılıyor" dedi. 


KALİTELİ ÜRÜN

Karazor, "Devlet televizyonu olan Shopping TV aracılığı ile satış yapıyoruz. Bayimiz çok güzel bir tanıtım filmi hazırlamış. Bu sayede ürünümüze olan talep her geçen gün artıyor. Bu sezon 160 ton ürün gönderdik. Yeni sezonda ise bayimiz hedefi yüksek tuttu. Bin ton civarında incir satmak istiyor. Bu iddialı bir hedef. Bin ton hatırı sayılır bir rakam. Yine de bu hedefi yakalayacağımıza inanıyoruz" diye konuştu. Çinlilerin döküntü değil kaliteli ve standartlara uygun incir talep ettiğini dile getiren Karazor, en sevindirici olayın ise Tariş markasıyla ihracat yapmaları olduğunu vurguladı. Karazor, "Genelde Türk firmaları fason marka ile gönderiyorlar. Oysa biz kendi markamızla satış yapıyoruz. Türk incirinin imajı zedelenmeden oraya gidiyor. Şu an Şangay bölgesinde satış yapıyoruz. Çin'in geneline yayılmayı hedefliyoruz. 1.5 milyar nüfusa sahip Çin'de alım gücü yüksek 100 milyon insan var. Bu büyük umut ışığı. Hatta Hong-Kong, Tayvan ve Hindistan gibi komşu bölgelere de sıçramak istiyoruz" diye konuştu. Avrupa Birliği'ne üye ülkelerde yaşanan ekonomik krizin bu pazara yönelik ihracatta sıkıntı yarattığını belirten Karazor, bu kriz döneminde mutlaka alternatif pazarlara ihtiyaç olduğunu söyledi. 


'Hintlilere de sevdireceğiz'

Yeni girmek istedikleri pazarlardan birinin Hindistan olduğunu dile getiren Tariş İncir Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karazor, "Hindistan, İran ve Afgan incirini tüketiyor. Dolayısıyla Türk inciri onlara biraz tatlı geliyor. Şimdi bu ülkeye yönelik tadım çalışmasını hızlandırıyoruz. Sürekli örnek ürünler gönderiyoruz. Oradaki bayimiz aracılığı ile tadım panelleri yapıyoruz. Ege incirini Hintlilere sevdirmeye çalışıyoruz. Çin'in yanı sıra Hindistan'a da incir gönderirsek, başka bir pazara ihracat yapmamıza gerek kalmaz" dedi.



Ekleme Tarihi
19.08.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Tariş, Çin'e 8 ayda 160 ton incir yolladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız