Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

 Rize'de Kivi Üretimi
 
RİZE KİVİ ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ BAŞKANI PALİÇ: -''BU YIL SAYISAL OLARAK AZ, AMA YÜKSEK KALİTELİ KİVİ OLACAĞINI TAHMİN EDİYORUM''


RİZE (A.A) - Rize Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Nevzat Paliç, bu yıl sayısal olarak az, ama yüksek kaliteli kivi olacağını tahmin ettiğini söyledi.
 
     Paliç, yaptığı açıklamada, Rize'nin Türkiye'de en fazla kivi yetiştiren iller arasında olduğunu, ancak Rize kivisinin diğer illerin kivisinden daha kaliteli olduğunu belirtti.
     Rize'de son yıllarda ortalama 5 bin ton kivi üretildiğini ifade eden Paliç, ''Bu yıl iklim şartları nedeniyle meyve pek olmadı. Kivi de bundan etkilendi. Bu yıl sayısal olarak az, ama yüksek kaliteli kivi olacağını tahmin ediyorum. Geçen yılki rekolteye büyük ihtimalle ulaşamayacağız'' dedi.
     Kivi hasadının genellikle Kasım ayı sonlarında yapıldığını kaydeden Paliç, ''Kasım ayı başında yapacağımız toplantıda, kivilerin şekerleme oranına bakıp kivi hasat tarihlerini belirleyeceğiz. Ayrıca bu toplantıda alıcı ile satıcıları bir araya getireceğiz. Böylece satıcılar hasat yapmadan önce kivileri için pazar bulabilecekler'' diye konuştu.
     Paliç, kivide yaz ve kış budaması yapıldığını anlatarak, ''Kış budaması hasat bitip yapraklar döküldükten sonra yapılır. Yaz budamasında ise, fazla olan dallar kesilir. Yaz budaması bu aylarda yapılır'' diye konuştu.

Ekleme Tarihi
19.08.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Rize'de Kivi Üretimi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız