Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 23 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kars 

    Kars'tan Trakya’ya canlı hayvan sevki öncesi uyarı

Kars Tarım İl Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte Trakya’ya yapılacak canlı hayvan sevki öncesi uyarılarda bulundu.
  
  Tarım İl Müdürlüğü, Trakya’da yapılan çalışmalar sonucu, şap hastalığının kontrol altına alındığı ve Trakya Bölgesinin ‘Şap Hastalığından Aşılı Arilik’ statüsü kazandığını belirtti. Bu durumun devam ettirilebilmesi için bölgeye yapılacak hayvan sevklerinde azami dikkat gösterilmesi, bölgeye yapılacak sevklerde uyulması gereken kuralların, bakanlık tarafından 2010/7 ve 2010/13 nolu genelgelerle belirlenmiş olduğu, bu bölgeye yapılacak sevklerin bu kurallar çerçevesinde yapılacağı belirtildi. Bu çerçevede, Tarım il Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, şöyle denildi:
    "Hayvanlarda sevk günü şap hastalığı belirtisi bulunmayacaktır. Hayvanlar doğumlarından itibaren işletme değiştirmemiş olmalı veya en az 3 aydır halen bulundukları işletmede barındırılmış olmalıdır. İşletmenin 10 km çevresinde en az 3 aydır şap hastalığı görülmemiş olmalıdır. Hayvanlar sevk öncesinde 30 gün süre ile bir işletmede izole edilmeli, bu süre sonunda bütün hayvanlar şap virüsü varlığı yönünden teste tabi tutulmalı (probang numunesi ve serolojik olarak) ve sonuçları negatif olmalıdır. Ayrıca, bu süre zarfında bu işletmenin 10 km çevresinde şap hastalığı çıkmamış olmalıdır. Hayvanlar, bulundukları işletmeden yüklemenin yapılacağı yere nakledilirken, şap hastalığı enfeksiyonuna maruz kalmamış olmalıdır. Bu esaslar dışında, Trakya bölgesine canlı hayvan sevkleri yapılmayacaktır. Hayvan yetiştiricileri, daha ayrıntılı bilgi almak için il ve ilçe müdürlüklerine başvurabilir."
 
 

Ekleme Tarihi
20.08.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Kars'tan Trakya’ya canlı hayvan sevki öncesi uyarı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız