Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 07 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Tarım Federasyonu Genel Başkanı YÜKSEL:

''ARTIK ZİRAİ VERİMLİLİK VE ZİRAİ MÜCADELE, YERLİ VE ORGANİK İMKANLAR DAHİLİNDE MİKROBİYAL TEKNOLOJİSİ İLE MÜMKÜN OLABİLECEĞİ GİBİ, VERİMLİLİKTE İSE YÜZDE 20-35 ARASINDA ARTIŞ SAĞLAMAK MÜMKÜNDÜR'' -''(SOMALİ) ONLARIN TOPRAKLARINI VE SULARINI MİKROBİYAL TEKNOLOJİSİ İLE TEMİZLEYEBİLİR VE ONLARI TEKRAR GIDA ÜRETEBİLİR HALE GETİREBİLİRİZ''

ANKARA (A.A) - Tarım Federasyonu Genel Başkanı Hakan Yüksel, zirai verimlilik ve zirai mücadelenin yerli ve organik imkanlar dahilinde mikrobiyal teknolojisi ile mümkün olabileceği gibi, verimlilikte ise yüzde 20-35 arasında artış sağlamanın mümkün olduğunu bildirdi. 
 
     Tarım Federasyonu tarafından Ankara Hilton Otelinde verilen iftar sonrasında konuşan Yüksel, tarımsal üretimde olmazsa olmazlar haline gelen ve bilinçsiz şekilde kullanılan kimyasal gübre ve ilaçlara yılda 3-3,5 milyar lira ödendiğini söyledi. 
     Ödenen bu kadar yüksek meblağlarla, verimli toprakların çoraklaştırıldığını, yeraltı sularının kirletildiğini ve kansere davetiye çıkarıldığını kaydeden Yüksel, şöyle konuştu: 
 
     ''Oysa artık zirai verimlilik ve zirai mücadele yerli ve organik imkanlar dahilinde mikrobiyal teknolojisi ile mümkün olabildiği gibi verimlilikte ise yüzde 20-35 arasında artış sağlamak mümkündür. Bu teknoloji aynı zamanda tarımsal ürünlerin ithalatta zirai ilaç kalıntısı yüzünden geri dönmesi ve zayi olmasını engelleyeceği gibi sadece bu yüzden uluslar arası yapılan anlaşmaların fesih edilmesini engelleyecek ve ülke prestijini de koruyacaktır. Kimyasal gübrelere verdiğimiz milli servetimizin yurt içinde kalmasını sağlayarak cari açığa da destek verebilir, mikrobiyal teknoloji ile üretilen ürünleri ihraç ederek en az o kadar da dış kaynak getirebilmemiz mümkün gözükmektedir.'' 
     
     -''SOMALİ'YE BALIK TUTMASINI ÖĞRETEBİLİRİZ''- 
     
     Bu günlerde gündemden düşmeyen Somali'de kıtlığın sebeplerinin iyi araştırılması ve ders alınması gerektiğini kaydeden Hakan Yüksel, Somali'nin Türkiye büyüklüğünde toprakları ve zengin su kaynakları olmasına rağmen kıtlıkla mücadele ettiğini söyledi. 
 
     Yüksel, ''Bunun sebeplerinin başında tarım arazilerinde bilinçsiz şekilde kullanılan kimyasal gübreleme yüzünden verimli toprakların kuraklaşması, yer altı suları zehirlenmesi. Şimdi onlara Türkiye başta olmak üzere tüm dünya gıda yardımı yapıyor. Ama kıtlığa sebep olan olayları kimse dillendirmiyor ve sebepleri ortadan kaldırmak için çalışma yapmıyor'' diye konuştu. 
 
     Somali'ye şu anda sadece balık verildiğini, nasıl balık tutulacağının öğretilmesinin kaydeden Yüksel, ''Biz onlara balık tutmayı öğretmeye gitmeye hazırız. Onların topraklarını ve sularını mikrobiyal teknolojisi ile temizleyebilir ve onları tekrar gıda üretebilir hale getirebiliriz'' dedi. 
 
     Mikrobiyal Araştırmalar ve Uygulamalar Komisyon Başkanı Dr. Şahin Duman da Türkiye'de kullanılabilir verimli tarım toprağının yüzde 76'sının kimyasal gübrelerin ölçüsüz kullanması sonucu kirlendiğini savundu. 

Ekleme Tarihi
22.08.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Tarım Federasyonu Genel Başkanı YÜKSEL:




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız