Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Erzincan’ın yeni tarım ürünü Ayçiçeği 

Erzincan’ın yeni tarım ürünü Ayçiçeği


Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Lek, ilde tarımsal ürün yelpazesinin genişlemeye devam ettiğini söyledi. Ali Lek, Erzincan çiftçisi ve yatırımcıların her yönüyle avantajlı durumlara sahip ilde tarım sektörüne yatırım yapmaya devam ettiklerini söyledi.

    Erzincan'da Tercan ilçesi bölgesinde ayçiçeği yetiştiriciliği yaygınlaşıyor. Şekerpancarı ve hububatın hakim olduğu Tercan ilçesinde, İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi tarafından uygulanan projelerle son yıllarda patates yetiştiriciliği büyük gelişme göstermişti. Patates yetiştiriciliği için son derece uygun olan bölgede çiftçiler, her yıl daha fazla alana patates ekimi gerçekleştiriyor. 2011 yılında ise Tercan, yağlık ayçiçeği yetiştiriciliği ile tanıştı. Verimli topraklara sahip Tercan bölgesinde Fırat Plastik şirketi tarafından 4 bin dekarlık alana yağlık ayçiçeği ekimi gerçekleştirildi. Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Lek, Tercan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tuğrul Özlü ve firma yetkilileri ayçiçeği ekili alanlarda incelemelerde bulundular.

    Firma yetkilileri, Tercan’da ayçiçeği yetiştiriciliği için yola çıktıklarını ve şu ana kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadıklarını vurgularken, önümüzdeki yıllarda yatırımlarını genişleterek sürdürmeyi planlıyorlar.


"TARIM YELPAZESİ GENİŞLİYOR"

Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Lek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve bakanlık teşkilatlarının çiftçinin hizmetinde olduğunu, bu tür girişimleri her zaman desteklerini vurguladı. İl Müdürü Lek, bölgenin sadece şekerpancarı ve hububata mecbur olmadığını, bu durumun patates ve yağlık ayçiçeği yetiştiriciliği ile tescillendiğini söyledi.( CİHAN)

Ekleme Tarihi
23.08.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Erzincan’ın yeni tarım ürünü Ayçiçeği




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız