Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

 Tmo, Emanet Mısır Alımına Başladı
 
TMO, PİYASADA TON FİYATININ 625-650 LİRA DÜZEYİNDE SEYRETMESİ NEDENİYLE, 2010-2011 DÖNEMİ MÜDAHALE ALIM FİYATI OLAN 490 LİRADAN EMANETE MISIR ALIMI YAPACAK

ANKARA (A.A) - Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), piyasada ton fiyatının 625-650 lira-ton düzeyinde seyretmesi nedeniyle, 2010-2011 dönemi müdahale alım fiyatı olan 490 liradan emanete mısır alımı yapacak.
 
     TMO'nun internet sitesinde yer alan duyuruda, 2011/2012 dönemi mısır hasadının Akdeniz Bölgesinin bazı yörelerinde başladığına, bugün itibariyle piyasa fiyatlarının 625-650 lira-ton seviyelerinde seyrettiğine dikkat çekildi.
     Söz konusu fiyatların üretici beklentilerini karşılar düzeyde olması nedeniyle, bu aşamada TMO'nun mısır müdahale alım fiyatlarının açıklanmasına gerek duyulmadığı belirtilen duyuruda, şu bilgi verildi.
     ''Ancak, TMO müdahale alım fiyatlarının açıklanmasına ihtiyaç duyuluncaya kadar, 2011/2012 döneminde; piyasanın depolama ihtiyacının karşılanması, talep eden üreticilere yüzde 30 avans ödenmesi ve tüm kesimlere makbuz senedi karşılığı kredi kullanma imkanı sağlanması amacıyla 2010/2011 dönemi TMO mısır müdahale alım fiyatı olan 0,490 lira/Kg esas alınarak emanet alım işlemi yapılacaktır.''
     Duyuruya göre, emanet alım işlemlerinde 2010/2011 dönemi mısır müdahale alım fiyatı olan kilo başına 0,490 lira esas alınacak. TMO'nun bütün işyerlerinde emanet alım yapılacak ve makbuz senedi düzenlenecek. Makbuz senedi karşılığında anlaşmalı bankalardan kredi kullanılabilecek. Talep eden üreticilere emanete bıraktıkları ürün tutarının yüzde 30'u avans olarak ödenecek. Çiftçi kayıt sistemi belgesi olan üreticilerden, emanete bıraktıkları ürünü TMO'dan geri çekmeleri halinde depo kira ücreti alınmayacak.
     ÇKS belgesi olamayan üreticilerden, emanete bıraktıkları ürünü geri çekmeleri halinde günlük ton başına 0,05 TL+KDV/Ton/Gün depolama ücreti alınacak. ÇKS belgesi olmayanlar, emanete bıraktıkları mısırın sahibi olduğunu 7 gün içerisinde müstahsil makbuzu veya fatura ile belgeleyecekler.
     Emanet alım işlemi, en son 31 Aralık 2011 tarihine kadar yapılacak.
     Emanete alınan mısır en son 31 Mayıs 2012 tarihine kadar depolanabilecek, bu tarihe kadar geri çekilmeyen mısır, makbuz senedi üzerindeki fiyat esas alınarak alım işlemine tabi tutulacak. Kullanılan kredi veya avansın kapatılması halinde emanetteki ürün, talep edildiğinde geri çekilebilecek.
     Makbuz senedi üzerinde belirtilen mısır, aynı miktar ve kalitede iade edilecek. Kurutma tesisi bulunmayan işyerlerinde rutubet oranı yüzde 14'e kadar, kurutma tesisi bulunan işyerlerinde ise yüzde 28 rutubete kadar olan mısırlar emanet alıma tabi tutulacak.

Ekleme Tarihi
23.08.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: TMO, Emanet Mısır Alımına Başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız