Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kayseri 

 Kayseri'de Alabalık Üretimi Artıyor
 
 
ÜRETİME DEVAM EDEN 46 ALABALIK ÜRETİM TESİSİNE İLAVE OLARAK, KURULUŞUNA İZİN VERİLEN 7 TESİSİN DE DEVREYE GİRMESİYLE BİRLİKTE, YILLIK ALABALIK ÜRETİMİNİN 29 BİN 693 TONA ÇIKACAĞI BİLDİRİLDİ

KAYSERİ (A.A) - Kayseri'de üretime devam eden 46 alabalık üretim tesisine ilave olarak, kuruluşuna izin verilen 7 tesisin de devreye girmesiyle birlikte, yıllık alabalık üretiminin 29 bin 693 tona çıkacağı bildirildi.
     Kayseri Tarım İl Müdür Vekili Aydın Çalışkan, konuya ilgili yaptığı yazılı açıklamada, 6111 sayılı yasa ile su ürünleri kiralama yetkisinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına verildiğini, kanuna dayalı olarak, 'Su Ürünleri Yetiştiriciliği Yatırımlarında İhtiyaç Duyulan Su ve Su Alanları ile Deniz ve İçsulardaki Su Ürünleri İstihsal Hakkının Kiraya Verilmesi Hakkındaki Yönetmeliğin Uygulama Esasları Genelgesi'nin de yürürlüğe konulduğunu kaydetti.
     Genelge kapsamında, su ürünleri ile ilgili kiralama işlemlerinin İl Müdürlüklerince yapıldığını anımsatan Çalışkan, yapılacak kiralama işlemleri ile işletme projesi hazır olan yıllık 5 bin 420 ton kapasiteye sahip 7 alabalık üretim tesisisin aktif üretime geçmesinin sağlanacağını vurguladı.
     Çalışkan, açıklamasında, ''Hali hazırda üretime devam eden ve daha önce Su Ürünleri Yetiştiricilik Belgesi verilmiş olan, toplam yıllık 14 bin 668 ton sofralık alabalık ve 73 milyon 720 bin yavru alabalık üretim kapasitesine sahip 46 tesisin su kiralama işlemleri de yapılacak. Yapılacak kiralama işlemleriyle birlikte Kayseri su ürünleri üretimi yıllık 29 bin 693 ton sofralık alabalık ve 75 milyon 720 bin yavru alabalık üretim kapasitesine ulaşacak. Gerçekleştirilecek üretim ile gerek ülke genelinde ve gerekse ilimiz özelinde su ürünleri üretimine ve ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlanacak'' ifadelerine yer verdi.

Ekleme Tarihi
24.08.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Kayseri'de Alabalık Üretimi Artıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız