Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 10 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

 
 
Kudaka’dan Üzümlü Tarımına Destek


ERZİNCAN (İHA) - Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Üzümlü İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce sunulan “Üzümlü İlçesinde Basınçlı Sulama Sistemlerinin Çizimi” adlı projeyi onayladı.
 
Sözleşmesi imzalanan projenin hayata geçirilmesi ile Üzümlü’de Armur ve Kümbet mevkilerinde yaklaşık 2 bin dekarlık tarım alanı için basınçlı sulama sisteminin ilk adımı atılmış olacak. Üzümlü İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Mühendisi Şule Yonca Şener tarafından hazırlanan projede arazi çalışmaları başlatılırken, projeyi Ziraat Mühendisi Dr. Mustafa Akıncı çizecek.Projenin çiziminin tamamlanmasının ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın uyguladığı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında hazırlanacak olan ikinci proje ile de Üzümlü ilçesinde 831 adet parselin bulunduğu yaklaşık 2 bin dekarlık bir alan da basınçlı sulama sistemi şebekesine kavuşacak.
 
Daha önce Üzümlü Sulama Kooperatifi aracılığı ile Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’ndan faydalanan ve sonrasında Sivas-Erzincan Kalkınma Projesi kaynakları ile yatırımların sürdüğü Üzümlü’de bu projelerin tamamlanmasıyla birlikte ilçenin tamamına yakını basınçlı sulama sistemlerine kavuşacak.Son yıllarda tarım sektörünün sebzecilik ve meyvecilik sektörlerinde öne çıkan Üzümlü yapılan yatırımlarla tam bir tarım cennetine dönüşecek. Bölgede tam anlamıyla modern tarıma geçilmesini sağlamak amacıyla İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün çalışmaları sürüyor.

Ekleme Tarihi
24.08.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Kudaka’dan Üzümlü Tarımına Destek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız