Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 10 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
30 yıl önce başlatılan sulama projesi hayata geçiyor 

30 yıl önce başlatılan sulama projesi hayata geçiyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Aşağı Sakarya Sulama Projesi üzerindeki son değişiklikleri yaparak, projeye son şeklini verdiklerini söyledi. 
 
    Ayhan Sefer Üstün, yaptığı açıklamada, Sakarya'nın kuzey kesiminde kalan bölgeler için 30 yıl önce başlatılan Aşağı Sakarya Sulama Projesi'nin hayata geçirilmesi için çalışmalara başladıklarını belirtti. 
 
    Çalışmaları Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk ve Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileriyle birlikte yürüteceklerini belirten Üstün, şu bilgileri verdi: "Bunların dışında diğer ilgili birimlerle birlikte Ferizli Belediyesi meclis toplantı salonunda bir araya gelerek projede yapılması gerekenleri ve eksiklikleri tespit ettik. Projede ve arazide incelemeler yaptık. 30 yıl önce zamanın valisi ve siyasi parti yöneticileri özellikle, kuzey bölgesinde 70 bin dönümlük araziyi sulayacak olan bu projeyi başlattılar. Gerekli işlemleri yaparak projeyi harekete geçirdik." 
 
    Projesi hayata geçirildiğinde Adapazarı ve Karasu arasında kalan ilçe, belde ve köylerdeki tarım arazilerinin sulanmış olacağını vurgulayan Üstün, “Bununla birlikte bu bölgelerde kalan, halkın da ekonomik yönden kazanımları olacak. Ayrıca, projenin hayata geçirilmesiyle bölgede sanayi ve turizm sektörleri de gelişim gösterecektir. Karasu'da liman ve demiryolları çalışmalarıyla birlikte, bölge halkının son gelişmelere göre kendilerini geliştirmelerini ve yenilikleri takip etmeleri gerektiğini söylemek istiyorum. Aksi takdirde kendi arazilerinde sadece bekçilik yaparlar. " diye konuştu.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
24.08.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: 30 yıl önce başlatılan sulama projesi hayata geçiyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız