Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Türk Narenciyesinin Tanıtımında Bir ''Dünya Starı'' Kullanılacak

AKİB BAŞKANI KAVAK: ''RUSYA FEDERASYONU, UKRAYNA, AVUSTURYA, ROMANYA VE POLONYA İLE ARAP MBC 1, MBC 2 VE MBC 4 KANALLARININ YAYIN YAPTIĞI ÜLKELERDE YAYINLANMAK ÜZERE, DÜNYACA ÜNLÜ BİR SANATÇI İLE REKLAM FİLMİ ÇEKMEK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR'' -''TURKISH CITRUS B2B' ADLI PROJEYLE, NTG ÜYELERİNİN, İNTERNET ÜZERİNDEN YABANCI İTHALATÇILAR İLE ONLINE TİCARET YAPABİLECEKLERİ BİR PORTAL, E-MAIL MARKETİNG VE GOOGLE REKLAMI OLMAK ÜZERE ÜÇ AMAÇLI BİR PORTAL HAZIRLANMASI YÖNÜNDE ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ''

ADANA (A.A) - Akdeniz Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği (AKİB) Başkanı Ali Kavak, ''Ukrayna, Avusturya, Romanya, Polonya ile Arap MBC 1, MBC 2 ve MBC 4 kanallarının yayın yaptığı ülkelerde yayınlanmak üzere, dünyaca ünlü bir sanatçı ile reklam filmi çekmek için çalışmalarımız sürüyor'' dedi.
 
     Kavak, Adana HiltonSA Otel'de düzenlenen ''2011-2012 Narenciye Sezonu Değerlendirme ve Ortak Akıl Toplantısı''nın açılışındaki konuşmasında, TÜİK verilerine göre Türkiye'nin 2010 yılında 3,5 milyon ton narenciye ürettiğini ve bunun 1 milyon 200 bin tonunu ihraç ettiğini kaydetti.

     İhracat oranını daha da artırmanın, üretici ve ihracatçı olarak kendi ellerinde olduğunu belirten Kavak, şöyle devam etti:

     ''Günümüzde Türkiye uluslararası rekabet ortamında hak ettiği konumda değil. O konuma ulaşabilmesi için çeşit yelpazesini genişletmesi, üretimin belli bir zaman diliminde hapsolmaması ve çok geniş bir takvimde ürün sunabilme avantajını yakalaması gerekiyor. Ayrıca tanıtım da çok önemli. 2011 yılında, Narenciye Tanıtım Grubu (NTG) olarak, Rusya Federasyonu, Ukrayna, Avusturya, Romanya ve Polonya ile Arap MBC 1, MBC 2 VE MBC 4 kanallarının yayın yaptığı ülkelerde yayınlanmak üzere, dünyaca ünlü bir sanatçı ile reklam filmi çekmek için çalışmalarımız sürüyor.

     Ayrıca, 'Turkish Citrus B2B' adlı projeyle, NTG üyelerinin, internet üzerinden yabancı ithalatçılar ile online ticaret yapabilecekleri bir portal, E-Mail Marketing ve Google Reklamı olmak üzere üç amaçlı bir portal hazırlanması yönünde çalışmalar yapıyoruz.''

    
     -DİĞER PROJELER-
    
     Ürün çeşidi ve yelpazesinin genişletilmesi için de proje yürüttüklerini belirten Kavak, ''İhracata Uygun Yeni Mandalina Çeşitlerinin Geliştirilmesi ve Sektöre Kazandırılması' projesinde Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsünü, 'Turunçgil Çeşit Geliştirme Projesi'nin farklı aşamalarında ise Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü ve Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünü destekleyeceğiz'' dedi.

     Turunçgil üretimine bağlı sektörlerin kısa ve uzun vadede doğru üretim ve pazarlama politikaları geliştirebilmesine katkı sağlamak amacıyla, ulusal düzeyde ''Turunçgil Bilgi Sistemi''nin oluşturulmasına temel teşkil edecek, ikisi tamamlanmış ve ikisi de teklif edilmiş, çeşitli ortaklarla yürütülen 4 adet projeleri bulunduğunu ifade eden Kavak, şunları söyledi:

     ''Bu projeler kapsamında olan alan, ülkemizdeki turunçgil alanlarının yaklaşık yüzde 70'ini oluşturmakta. Ayrıca bu projelerin tamamlanması neticesinde tarımsal sektörde böylesine kapsamlı bir bilgi sistemi altyapısı ilk kez gerçekleştirilmiş olacak.

     Turunçgil Bilgi Sistemi'nin kurulması ile turunçgil üretim alanlarının haritalanması, ağaç sayısı, türü, yaşı ve verimliliği gibi üretimsel bilgilerin yanı sıra, toprak, hidroloji, iklim ve don risk alanları gibi çevresel koşulları içeren bilgilere dinamik bir bilgi sistemi ile ulaşım mümkün olacak.''

     Çeşitli üretici birliklerinin de katıldığı toplantı, daha sonra, konuşmacıların sunumlarıyla sürdü.

Ekleme Tarihi
25.08.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Türk Narenciyesinin Tanıtımında Bir ''Dünya Starı'' Kullanılacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız